Erica träffade mannen under en festkväll på Mallorca.
1 av 2: Erica träffade mannen under en festkväll på Mallorca. Foto: Shutterstock
Relationen fick ett abrupt slut när hon öppnade hans handskfack.
2 av 2: Relationen fick ett abrupt slut när hon öppnade hans handskfack. Foto: Shutterstock

Erica, 41: ”Jag bad honom släppa mig”

Att träffa en lång mörk främling är inte alltid lika romantiskt som på film.

Det fick Erica erfara när hon öppnade handskfacket på sin dejts bil.

Här är hennes historia.

Efter högskolan tog jag ett ledigt år och reste till Mallorca, är jag bodde hos en familj och pluggade spanska. På spanskakursen träffade jag två kvinnor från Italien och vi blev snabbt goda vänner. Vi gick ut på krogen, spelade tennis och åkte på dagsturer och utforskade ön. Vi var alla singlar och levde livet kan man säga.

En kvälls på en nattklubb i Palma fick jag syn på en reslig mörk man i vit linnekostym.

En kväll på en nattklubb i Palma fick jag syn på en reslig mörk man i vit linnekostym. Han såg väldigt bra ut på ett exklusivt sätt, det syntes att kläderna inte var billiga, hela han utstrålade pengar och makt. Egentligen var han inte alls min typ, jag gillade ljusa män med en mer avslappnad stil, men det var något med hans kroppsspråk som gjorde mig nyfiken.

LÄS OCKSÅ: Therese, 39: Jag avslöjade min sambos otrohet 

Vibrerade av upphetsning

Innan jag tog mod till mig tog jag mig en snabb drink i baren och sedan tittade jag mot honom, för att se om jag fick ögonkontakt.

Det dröjde inte många sekunder innan han kände sig iakttagen. Han såg mig i ögonen, lyfte sitt vinglas och blinkade. Lite tafatt fick jag upp mitt glas och höjde den och kände hur hela jag blossade upp. Han kom fram till mig och vi skålade utan ett ord och sen frågade han om jag ville gå ut en stund på altanen. Vi började kyssas direkt. Under en svajande palm höll han mitt ansikte i sina enorma händer och kysste mig ömt. Hela jag vibrerade av upphetsning, och jag visste ingenting om honom. Vi pratade kort den kvällen, sen skrev han sitt telefonnummer på min arm och kysste mig på kinden innan han gick.

Han lät glad när jag ringde honom någon dag senare, och vi bestämde oss för att ses över en lunch. När jag kom till restaurangen satt han redan vid ett bord och reste sig så fort han såg mig. Lunchen var trevlig, men hans telefon ringde konstant och han svarade på något språk jag inte kunde placera. 

Inte en min rörde han när kvinnan bakom disken sa tre hundra euro

När jag frågade sa han att det var serbiska. Han berättade att han var född i Serbien men bosatt på Mallorca sedan tio år. Sen frågade han om det var något jag önskade mig, för han ville gärna ge mig en present. Jag blev förvånad och skrattade nervöst och sa att det inte behövdes. Men han lirkade så skickligt att jag till sist sa att det fanns ett par skor i en butik som jag suktat efter en längre tid. Vi åkte dit och jag provade skorna som var gudomliga – skyhöga guldfärgade klackar och öppen tå. Han bad mig promenera runt i dem och det kändes som jag tappade alla kläder av hans blickar. Inte en min rörde han när kvinnan bakom disken sa tre hundra euro. Med skorna i en liten glittrig påse hoppade jag in i hans bil, en silverfärgad Porsche, då han ville ta mig på en åktur.

Minns än i dag hur vinden kändes i håret, lyckan över att sitta bredvid den där snygga mannen och hur hans hand brände mot mitt lår. I två timmar körde vi runt till olika utsiktsplatser, parker och stranden. Vi tog en kaffe på en romantisk bar på stranden, han höll mig i handen och log mot mig, sa att jag var vacker.

LÄS OCKSÅ: Ulrika, 52: Övergreppen började när jag var fem 

Oväntad upptäckt i handskfacket.

På vägen hem stannade han vid en mack för att köpa cigaretter. Då öppnade jag handskfacket. Jag vet inte vad jag förväntade mig att hitta där, men inte en pistol och en bunt med pass. Jag blev rädd och tog fram passen, ett tiotal pass i olika färger. När han steg ut från macken la jag snabbt tillbaka dem. Självklart frågade jag inget om varken pistolen eller passen, men en oro hade börjat att gro inom mig.

Några kvällar senare var jag ute och dansade med mina väninnor. När jag gick ut för att ta luft mötte jag honom på trottoaren. Han sa att han hade något åt mig i bilen och bad mig följa med. När vi gått en kort bit la han armen om mig och nöp tag i min hud på magen, stenhårt. Sen drog han mig mot sin bil, uppenbart förbannad. Jag bad honom släppa mig men han tog ett ännu hårdare tag. Iskall av skräck började jag fundera hur jag skulle göra. Jag sa till honom att stanna för att jag höll på att tappa skon. När han stannade böjde jag mig ner mot min sko, som för att rätta till den, och då släppte han mig.

Sprang för livet

I samma sekund tvärvände jag, sparkade av mig skorna och började i panik springa tillbaka mot nattklubben. Där berättade jag för dörrvakterna vad som hänt och de lovade att hålla utkik efter honom.

Dela med dig av din historia

Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på.

Vi vill höra din historia.

Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser Söndag,

Expressen

105 16 Stockholm

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

När jag kom innanför dörrarna brast jag ut i hysterisk gråt. Mina väninnor ringde en taxi som körde oss hem. Jag såg mig över axeln hela tiden, säker på att han följde efter, men det gjorde han inte. Den natten kunde jag inte somna alls, utan tänkte på vad som kunde ha hänt. Han kunde ha våldtagit eller ännu värre, dödat mig. Det tog flera veckor innan jag kunde slappna av utomhus. Jag tyckte jag såg honom överallt, men det var bara inbillning. Jag är glad att vi aldrig hann ha sex, och att jag inte hunnit förälska mig i honom. Jag ryser än vid tanken på honom, flera år senare.

Erica, 41, berättat för Anne Haavisto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!