Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX & RELATIONER

Publicerad 20 jul 2019 19:00

Dragomir Mrsic, 49: ”Jag älskar att bli äldre”

Dragomir Mrsic slog igenom som skådespelare i ”Snabba Cash”

Dragomir Mrsic slog igenom som skådespelare i ”Snabba Cash”

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Dragomir Mrsic, 49, kopplar helst av med familjen. Att jobba ihop med sonen Maximilian i serien ”Alex” ser han som att förena det bästa av två världar.

– Vi får göra det vi tycker är roligast tillsammans, säger han.

Dragomir Mrsics bästa…

…söndag

– Då vaknar jag i lugn och ro och har inga planer. Jag går och köper frukostbröd och ordnar en god frukost till familjen. Sedan hittar vi på någonting alla tillsammans, vi fiskar eller grillar när det är fint väder. På kvällen äter vi familjemiddag. Mina barn börjar bli så stora att det inte längre är självklart att de vill hänga med mig och min sambo. De har sina egna planer, men trots det umgås vi fortfarande mycket tillsammans.

…avkoppling

– För mig är det att ligga hemma på soffan och ha min familj omkring mig. Då kan jag slappna av. Jag är ganska bra på att lägga mig och vila när det behövs men när jag inte lyckas få till avkopplingen kan jag bli lite grinig. Även träning är återhämtning för mig. Det är inget jag ser som jobbigt.

...träningstips

– Det är att röra på sig och utgå från sig själv. Inte jämföra sig med någon annan utan jobba från sin egen förmåga. Gör du det och varierar träningen kommer förmågan att öka gradvis. Träning är för mig en naturlig del av livet, men har man inte de förutsättningarna får man försöka förklara för sig själv att det handlar om att förlänga sin livskvalitet. Man måste få insikten om att det är en invärtes healing. Jag själv tränar väldigt varierat. Allt från thaiboxning till cykling och styrketräning.

LÄS OCKSÅ: Danny Saucedo: ”Mamma har hjärntvättat mig” 

...lärdom

– Det är att vara respektfull mot andra människor. Det fick jag lära mig av min mamma och pappa. Så som du vill bli behandlad ska du behandla andra. För mig innebär det att vara schyst och det tycker jag att jag lyckas vara.

...pappaminne

– Jag har två. När min dotter och min son föddes. Med min dotter gick allt så bra och det var ju också då jag blev pappa. Massor med glädje och eufori. Min son föddes mycket för tidigt så det blev en glädje blandat med oro. Han kom redan i vecka 25 och vägde bara 785 gram. En riktig hjälte. Min son gör en av de stora rol­lerna i ”Alex” och att jobba tillsammans med honom är det bästa som finns. Vi får så mycket tid med varandra samtidigt som vi gör det vi båda tycker är roligast. Oslagbart! Max var med i piloten redan för nio år sedan. Han fick provfilma som alla andra och fick rollen därför att han var bäst.

...stad

– Jag tror det är Los Angeles. Jag tycker det finns många alternativ och inte så många gränser. Det är bra klimat och jag får en frihetskänsla. Jag har varit där en hel del både i jobbet och privat. Mitt bästa tips är att besöka Venice Beach. Det finns så mycket att se, på olika nivåer. Ett fantastiskt folkliv.

Dragomir Mrsic med sonen Maximilian.

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

...uppvaktning

– Det är att vara glad. Glädje är ett fint sätt att uppvakta människor med. Jag är nog ganska bra på upp­vaktning, tror jag. Man kan aldrig vara riktigt säker. Jag är inte den typen som skriver små kärleksdik­ter hela tiden även om det har hänt någon gång.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli: ”Man får vara lite snäll mot sig själv” 

...karriärråd

– Att hålla ut och vara ihärdig trots att du får ett nej. Jag är envis och ett bra exempel är ”Alex”. Vi gjorde piloten för nio år sedan och fick jätte­många nej innan vi till slut fick ja. Jag visste att det var en bra serie. Folk var ovana eftersom det var nytt. Jag gav inte upp och det tog mig åtta år att göra första säsongen.

...sommarminne

– Förra året åkte vi hela familjen till Los Angeles. Vi har varit där med andra tidigare men den här gången reste vi själva och det var fint för jag vet hur mycket min son och dotter uppskattar att vara där.

...inspiration

– Människor som vänder saker. Som förlorar allt och lyckas börja om. Att man tar sig upp igen, det är inspirerande. Jag har själv gjort en resa och kan relatera till de här människorna. Jag inspireras också av människor som är väldigt framgångs­rika, som ser saker på ett annorlunda sätt. Richard Branson till exempel, som håller sig lite utanför normerna. Den som vågar han vinner.

LÄS OCKSÅ: ”Skönt att slippa vara Sanna Nielsen hela tiden” 

...livsmotto

– Det är att vara tacksam. Jag är otroligt tacksam för att jag och min familj är friska och att vi bor i ett land som Sverige. Här har vi fullt av möj­ligheter. Jag blir mer tacksam ju äldre jag blir. Jag älskar att bli äldre, större tacksamhet är bara en av sakerna som är bra. För varje år som går har man fått ytterligare ett år med nära och kära. Ju äldre barnen blir, desto lugnare känns det också att man en dag inte kommer finnas mer. De kan ta hand om sig själva.