1 av 3: I en öppen intervju berättar Penny Parnevik om framtiden, kärleken och glädjen i Let's dance.
Penny Parnevik planerar för en eventuell flytt till Sverige, heslt till ett ”gulligt litet hus”.
2 av 3: Penny Parnevik planerar för en eventuell flytt till Sverige, heslt till ett ”gulligt litet hus”. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Douglas Murray och Penny Parnevik och skulle ha gift sig i sommar, men får skjuta upp bröllopet ett år på grund av Corona.
3 av 3: Douglas Murray och Penny Parnevik och skulle ha gift sig i sommar, men får skjuta upp bröllopet ett år på grund av Corona. Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES

”Det är stor åldersskillnad, men 17 år, vad gör det?”

På bara ett år har tre drömmar gått i uppfyllelse för Penny Parnevik. I augusti blev hon mamma till Atticus. Nästa sommar gifter hon sig med sin drömman Douglas. Efter bröllopet vill de gärna skaffa fler barn. 

Här berättar Penny om livets alla delar. 

MAMMALIVET: ”Mycket svårare än jag trodde”

– Herregud, alla mina drömmar har uppfyllts under ett år. Största drömmen var att bli mamma. Jag älskar lille Atticus. Att vara mamma är fantastiskt, men mycket svårare än jag trodde. Ingen kan förstå hur det är tills man själv blir det. Det är jättetufft och oron är en av de starkaste känslor jag någonsin haft. Jag är så ny på det här. 

– Redan som liten fanns en längtan hos mig och jag sa att jag skulle bli mamma när jag blev stor. Det är supercoolt. Nu vill vi ha fler barn. När vi gift oss nästa sommar, då kör vi igen.

BRÖLLOPSPLANERNA: ”Vi har skjutit upp bröllopet ett år”

– Vi kommer gifta oss hemma hos min farmor och farfar i Sverige. Vi skulle ha gift oss i sommar, men på grund av coronan har vi nu skjutit upp bröllopet ett år. Det kommer bli ett stort bröllop, men väldigt mysigt och avslappnat. Den svenska designern Valerie gör bröllopsklänningen åt mig. Det är coolt, men hur den blir vill jag inte säga. Det är en surprise, för Douglas vet inte hur den ser ut. 

– Att gifta sig är stort. Förutom att vara med i ”Let´s Dance” och få barn, är det min tredje dröm. Det blir svårt att toppa.

Ända sedan jag var tonåring har jag haft en crush på honom, men det var så klart inte förrän jag blev kvinna som vi började gilla varandra på riktigt.

SONEN ATTICUS: ”Han är väldigt chill”

– Han är väldigt chill. Ett snällt och gulligt barn, som bara är härlig att ha med på dansträningarna. Så fort han kom ut sa alla: ”Oh my god, he looks just like his dad.” Men han är faktiskt lik mig också. 

Penny Parnevik

Ålder: 23 år.

Familj: Fästmannen Douglas Murray, 40. Sonen Atticus, född i augusti 2019.

Bor: Lägenhet i Kalifornien. 

Gör: TV-profil.

Aktuell: Tävlar i ”Let´s Dance” i TV4. Podden ”Pillowtalk med Peg och Penny”.

FÄSTMANNEN DOUGLAS: ”Vi är olika”

– Douglas är min drömkille. Han betyder mycket för mig. Det är stor åldersskillnad, men 17 år, vad gör det? Kärlek är kärlek. Alla i vår närhet har sagt: ”Men gud, det finns inga bättre för varandra än ni två.” Vi är bästa kompisar och har kul tillsammans, men är också väldigt olika. Jag är lite mer go with the flow, medan Douglas är mer ordning och reda. Vi kompletterar varandra. 

– Våra familjer har varit vänner i många år och vi har hängt mycket i Sverige. För tre, fyra år sedan fick jag känslor för Douglas. Ända sedan jag var tonåring har jag haft en crush på honom, men det var så klart inte förrän jag blev kvinna som vi började gilla varandra på riktigt. 

KÄRLEKSTIPS!

– Skratta mycket och ta allt med en nypa salt. Som småbarnsföräldrar är det lätt att man håller på och petar och irriterar sig på varandra. 

SVERIGELÄNGTAN: ”Sugna på att flytta till ett litet gulligt hus”

– Det har jag faktiskt. Nu när jag har varit i Stockholm har jag och Douglas diskuterat hårt att flytta tillbaka till Sverige. Eller tillbaka blir det ju inte, jag har aldrig bott här. Vi är sugna på att flytta till ett litet gulligt hus. Douglas familj bor i Bromma. Det är mysigt där, men min familj bor i Åkersberga, så vi får se. Jag tror att flytten blir av, men jag vet inte hur snart. Generellt är Sverige ett bra land för barn. När jag hade varit här själv med Atticus i några veckor slog det mig hur bra det har gått. Det beror mycket på hur Sverige fungerar. Bara det att man kan ta bussen gratis med barnvagn är grymt. Sådant finns inte i USA. 

Under fyra säsonger fick tittarna ta del av familjens vardagsliv i tv-programmet ”Parneviks”. Foto: Linus Hallsenius / Foto: TV3/Linus Hallsenius

KROPPSDEL: ”Jag gillar mitt leende”

– Jag gillar mitt leende för att det har med känslor och inte utseende att göra. Ofta får jag komplimanger för det. På dagarna ler jag så jag får ont i käkarna. För mig finns det ingen större poäng med att vara ledsen, även om det händer att jag är det. Mamma och jag är väldigt lika och glada båda två. Hon är skön.

SKÖNHETSTIPS: ”Att sova så mycket man kan”

– Sömn! Att sova så mycket man bara kan. Atticus vaknar varje timme och vill mysa. Men han går inte upp i alla fall, så jag ska inte klaga. För tillfället har Douglas blivit kickad till soffan, för att Atticus vill sova i sängen med mig. Det fungerar just nu.

LEDIGA DAGAR: ”Jag gillar att hänga i pyjamas en hel dag”

– Vakna på morgonen med Douglas och Atticus. Käka pannkakor och sedan gå i parken, hänga med familjen och kanske vara med mamma och pappa. Pappa är filmnörd, så vi kanske kollar på en film. Jag är väldigt low key och gillar att hänga i pyjamas en hel dag. Ibland går jag i pyjamas till dansövningarna i ”Let´s Dance”.

– På söndagskvällen vill jag äta en väldigt god middag, kanske pasta eller amerikansk pizza. Hemmamys är att tända ljus och se en kärleksfilm, typ ”The Notebook”. Sedan vill jag gå och lägga mig i tid. Det låter lite tråkigt, men det är faktiskt skönt. 

LET´S DANCE: ”Det är min dröm”

Penny har drömt om att få vara med i ”Let’s dance” sedan tonåren. Foto: Annika Berglund / Annika Berglund

– Att vara med i ”Let´s Dance” är min dröm. Den väcktes när jag var 15, 16 och vi började spela in ”Parneviks”. Många som hälsade på oss hade varit med i dansprogrammet och det verkade så kul. Jag ville också vara med. Under många år fick jag aldrig någon fråga om att medverka, men nu! 

– Jag och Jacob Persson har kul och tränar hårt. Han är en grym dansör. Vi är som storebror och lillasyster. Vi skämtar mycket, men är också seriösa. Jag har ju inte så mycket taktkänsla. Tidigare har min familj skrattat och spelat upp videos när jag dansar, som en rolig grej. Därför blev jag chockad när dansen gick bättre än jag trodde. 

 

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs: ”Allt är antingen åt helvete eller fantastiskt” 

LÄS OCKSÅ: Jan Johansen: ”Jag behövde lära mig leva med mig själv, här och nu” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!