Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX & RELATIONER

Publicerad 14 feb 2015 16:00

Den mest perfekta dejten – så ser den ut

En kväll på en trendig restaurang eller en mysig träff hemma.

Så ser den bästa dejten på alla hjärtans dag ut, enligt svenskarna.

Tända ljus, vita linneservetter och blanka bestick. Ett mjukt sorl i bakgrunden. Och mittemot dig – din älskling med sina vackra ögon. Tillsammans tittar ni på menyn och vinlistan. Men mest av allt vill ni bara se på varandra.

Ja, på alla hjärtans dag vill vi ha en tête-à-tête med vår kära, gärna på en mysig restaurang. Allra helst på ett trendigt etablissemang men även krogen runt hörnet fungerar bra, enligt en undersökning gjord av Bookatable. Och toppas träffen med ett glas champagne blir dejten ultimat. Allt enligt samma undersökning.

 

Utemiddag i alla ära – men sällskapet är, av naturliga skäl, det allra viktigaste. 40 procent av svenskarna vill allra helst bli bjudna på hemlagad middag, visar en studie bland svenskar gjord av dejtingsajten Match.com.

Ett tecken på god kemi är när samtalet flyter på och den ena faller in i den andras tal. Motsatsen anses pinsam, det vill säga när den ena parten bara pratar om sig själv eller ännu värre, om tystnad uppstår. Och den som talar om gamla ex blir nog inte utbjuden på någon romantisk middag igen.

 

Men Valentins hjärta slår inte bara för de redan stadgade. Allra viktigast på alla hjärtans dag – och förhoppningsvis alla andra dagar – är att visa omtanke för sina medmänniskor, enligt de svarande.