Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Carolina Gynning: ”Mina känslor för Viktor är desamma”

Carolina Gynning är bra på att agera i kris. Hon har gått vidare efter skilsmässan, skapat sig ett hippiehus och hittat kärleken på nytt. Just nu är relationen satt på paus, men Carolina hoppas att de blir ett par igen. Under tiden fortsätter hon att leta efter en gård på Ekerö.

För Söndag berättar hon om sin stora styrka, högkänsligheten och andligheten. 

Carolina Gynning hittade sitt hippiehus när hon var mammaledig med Adele för sex år sedan. När hon promenerade med barnvagnen fick hon syn på ett litet, sjaskigt sommarhus på en vildvuxen tomt med vidunderlig sjöutsikt.

– Alla trädgårdar runtomkring var helt perfekta och jag kände att jag ville ha det lilla rucklet med det stora trädet.

Huset köpte hon på sitt företag för att använda det som ateljé.

När Carolina flyttade från sitt gamla hus i samband med skilsmässan från Alexander Lydecker, byggde hon om studion för att kunna bo där. Carolina konstaterar att hon är bra på att agera i kris. I dag har fönstren fått spröjs och taket går upp till nocken.

Bland inredningen samsas gamla marockanska krukor med loppisfynd och fjädrar som Carolina hittat i skogen. Precis som i sin klädstil går hon enbart på vad hon själv gillar.

– Allting är väldigt bohemiskt, men ändå fint. Det är saker överallt. Jag är så stökig av mig och älskar att leva i kaos, men i min ateljé måste jag ha det städat.

Har döttrarna Adele och Alicia varannan vecka 

Från trädgården kliver Carolina rakt ut på en äng, som tar henne till Mälaren. På tomten står en 800 år gammal Pippi Långstrump-ek, som barnen kan gå in i. Poolen vid skifferterrassen påminner om en lagun och på naturtomten finns både höns och kaniner. Hästen däremot har Carolina gjort sig av med. Den kostade 20 000 i månaden och hon hann aldrig vara där.

Vi hörs på telefon samtidigt som hon tar en morgonpromenad med Ziggy, en lhaso apso som är en urgammal tibetansk hundras.

Carolina har mammavecka. För att få en andningspaus innan döttrarna Adele och Alicia vaknar har hon kört lite yoga 6.30 på morgonen.

I dag har hon och exmannen en bra relation, säger hon.

– Vi har en väldigt fin kommunikation och respekterar varandra. Han har gått vidare med en annan kvinna och de känns kära och stabila. Jag känner att det blev jättebra till slut. Det var inte menat att det skulle vara vi, men vi blev lyckliga på olika håll. Det är viktigt att man vill att den andra ska vara lycklig för både den andres och barnens skull. Det kan vara smärtsamt under separationen, men sedan får man lägga de egoistiska känslorna åt sidan. Det är så skönt att det löst sig.

Carolina med döttrarna Adele och Alicia. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL

Paus mellan henne och kärleken Viktor, 33 

Även Carolina har gått vidare. Under ett års tid var hon särbo med Viktor Philipson, 33. I juni tog de en paus.

– Jag hoppas att vi hittar tillbaka till varandra, för mina känslor för Viktor är desamma.

De möttes på Nobis Hotel genom en gemensam kompis.

– Hon tyckte att vi skulle passa ihop. Vi är båda galna och gillar att vara i naturen. Vi är samma skrot och korn, har så roligt och skrattar oss genom livet. Vi har båda har den här starka energin och kreativiteten. Han tog hela paketet och älskade alla mina dåliga och bra sidor. Att kunna vara sig själv till 100 procent är viktigt.

Carolina säger att det är en väldigt fin kärlek mellan dem.

– Vi är så lika, soulmates. Kameleonter, som kan passa in överallt. Båda är spirituella och jag tror att vi mötts i tidigare liv. Vi har en enorm connection rent andligt. När jag ligger ovanpå honom är det som ett magnetiskt fält. Det kände vi omedelbart. Första kvällen när han la sin hand på mig kände jag wow, vilken energi.

Från dag ett fanns en stark attraktion mellan dem.

– Ja gud ja, så himla häftigt. Jag trodde aldrig att jag skulle få en sådan kärlek och sedan fick jag det när jag var 40.

De är lika och kastar sig in i olika projekt. Carolina berättar att Viktor åkte till Bali för att bygga upp ett hotell. När det var klart jämnade en jordbävning allt med marken.

Under ett års tid var hon särbo med Viktor Philipson, 33. I juni tog de en paus. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Carolina säger att de så smått hade börjat prata om att skaffa barn, men det var inget de ville stressa fram.

– Att han inte har egna barn är lyx för mig. Jag har inte en enda väninna som säger att det är lätt att flytta ihop med bonusbarn.

De drömde också om att ha en gård med hästar tillsammans. Viktor, som är son till kungavännen Aje Philipson, har själv vuxit upp på gård.

– Jag vill bara bo på Ekerö. Jag letar hela tiden och lägger bud.

Framför sig ser Carolina gamla byggnader med själ. Ett livsprojekt som hon kan renovera som hon vill.

Carolina Gynning

Namn: Carolina Gynning.

Ålder: 41 år.

Familj: Döttrarna Adele, 6, och Alicia, 8.

Gör: Konstnär.

Bor: Lantligt på Ekerö i utbyggd gammal stuga med sjöutsikt.

Aktuell: Firar att podden Gynning & Berg – hittar sig själva har 50 000 lyssnare på avsnitt och har nått fem miljoner streams.

Ständigt aktuell på You Tube-kanalen Carolina Gynning och Instagram. Designar smycken för Gynning design.

Du måste vara väldigt handlingskraftig?

– Jag är en väldigt stark person, men inte hela tiden. Bilden är att jag är det och då får man också ta mycket hårda slag. Att gå genom livet och bygga upp bolag är tufft. Jag har fått ta många smällar, men också kommit väldigt långt. Jag tror att jag är bra på att ta dåliga nyheter och acceptera dem. Sedan borstar jag av dem och går vidare. Även om det är jävligt tråkigt, gör jag det bästa av situationen.

Samtidigt har Carolina lätt att få panikångest. Hon tror att vissa människor är mer ångestfyllda än andra och det behöver inte finnas någon anledning till det.

– Jag är född sådan här. Jag hade sådana tankar för mig när jag var sju år. Som ung tog jag alkohol och droger mot ångesten, men det var ett dåligt och kortsiktigt sätt att hantera det på.

I dag ger hon sig ut och springer i stället. Träningen hjälper henne att jobba bort mörkret.

– Många säger att jag ska göra lite yoga och känna in, men jag vill inte det. Jag vill ha kroppen i rörelse. 

Carolinas yogaform är kundaliniyoga, som är mer dynamisk. När hon ibland har svårt att kliva upp på morgonen eller ta ett samtal, ser hon till att ta tag i sig själv och sätta på kundaliniyoga. På You Tube finns många bra gurus, menar hon.

”Det tar tid att bena upp sitt liv och möta sig själv i allt man gjort”

Carolina hanterar även sitt inre genom konsten. I många år har hon skapat explosiva ansikten. Till slut blev hon nästan trött på sig själv och sin egen stil. Först när hon gick in i hypnos under sin terapi trädde en ny, stark och positiv bild fram. Under hypnosen såg hon sig själv leda sitt unga jag naken genom en skog. 

Den yngre kvinnan hade en papperspåse på huvudet. För Carolina handlar det om att lära känna sig själv.

– Det tar tid att bena upp sitt liv och möta sig själv i allt man gjort. Jag har inte orkat se alla delar än, men kommer närmare hela tiden.

På dagarna utför Carolina ett hårt terapeutiskt arbete ensam i sin ateljé.

– Jag har en roll i media att jag alltid är väldigt tuff och kaxig. Det är jag, men jag är också superkänslig. Jag är högkänslig och lider mycket av det. Därför drabbas jag mycket av ångest. Kliver jag på en buss, där något har bråkat eller sörjer någon som dött, känner jag det direkt. Jag är så känslig för energier. Konstnärslivet, där jag kan skärma av, passar mig bra. För att skydda mig själv som känd har jag skapat en megastark Pippi Långstrump-figur, men jag har ju den andra sidan också.

Även om Carolina inte har några minnen av tidigare liv, har många medier sagt till henne att hon är en gammal själ.

– Ända sedan jag var liten har jag haft en känsla i kroppen att det inte är första gången jag är här på jorden.

Samtidigt som hon lever det vanliga livet, där det är viktigt att ha en karriär, fint hus och vara lycklig, upplever hon den andliga världen som inte går att förklara.

– Det finns två världar, den vanliga och den spirituella. Jag är lika mycket i båda. När jag är själv eller i meditation är jag någon annanstans. Då är jag i kontakt med något annat och kopplar bort helt. Efteråt kan jag nästan bli chockad. Hur fasen kunde det bli så här? Det är nästan som att jag drömmer.

Hon beskriver det som att vara uppkopplad på en annan kanal. Överallt ser hon tecken, som siffrorna sex, sju och åtta. Carolina förklarar att hon är född den 6 oktober 1978.

Att koppla upp sig är skönt, tycker hon.

– Det hemska är när jag inte är det. När jag har varit för länge inne i Stockholm, i bruset bland människor som tar energi. Då förlorar jag kontakten, blir deprimerad och får ingen näring till min kreativitet. När det händer måste jag fylla på den andliga kanalen.

Carolina Gynning om:

…rollen som miljardärsfru:

– Jag har en roll i Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness. Sedan jag var med i Blondie vill jag gärna skådespela. Hela tiden får jag skådiserbjudanden. Det är mycket barnprogram, men jag vill gärna ha lite annorlunda och konstiga roller.

– I nya filmen spelar jag en miljardärsfru. Jag tycker om Ludmila. Hon är en stark person, men det är lätt att tro att hon är lite trashig och gift med en rik, äldre man. Min man har även en annan kvinna. I början är de rivaler, men allteftersom vi spelade in känns de mer som väninnor som delar man.

– Filmen handlar om en yacht, där kaptenen är kommunist. Det är underklass och överklass. Nu är inspelningarna  i Grekland uppskjutna till september. 

 

…skönhetstips:

– Försök att åldras med värdighet. Jag tror inte man ska hålla på för mycket med huden och göra peelingar. Just nu är det en grej att folk ska gå runt och se ut som vaxdukar. På Ibiza är mina kompisar väderbitna, fräkniga och rynkigt vackra. Här hemma ska alla polera sina ansikten tills de ser ut som jag vet inte vad. Det här glowet har blivit helt sjukt.

– Folk tar bort hudlager efter hudlager och kan inte ens vara ute i solen. Var i solen, men inte hela tiden. Njut av livet. Njut så mycket du kan av allt.

– Jag är hur mycket som helst i solen. Ett tag sa att skönhetsmänniskor till mig: ”Gud vad mycket fräknar du har!” Fräknar var något dåligt, som skulle blekas bort. Så jäkla dumt! Usch, håll inte på! Det är nog värre att smeta på sig blekkrämer än vara i solen.

 

…klädesplagg:

– Just nu är det väldigt mycket stora skjortor. Det är snyggt med en av Viktors stora rutiga skjortor, lumberjacka, lite rufsigt hår och en massa fräknar. 

 

…kärlekstips:

– Om man inte ger får man inget. Man måste våga ge av sig själv, våga satsa och visa sitt inre.

 

…sextips:

– Man ska inte göra saker man inte vill, men var gärna nyfiken och experimentera. Det tror jag är nyttigt.

 

…sin jägarexamen:

– Viktor är en av Sveriges bästa jägare och har skjutit de största kronhjortarna som finns. Han lärde mig jaga och nu har jag själv tagit jägarexamen. Jag äter ju kött. Så det är inte mer än rätt att själv skjuta ett djur som levt ett friskt liv i naturen och dör på en sekund. Äter du kött får du stå för det.

– Man ska inte tro att kycklingfilén är gjord i en fabrik. Man måste fasen kunna nacka en kyckling och steka på den. Jag vet inte om jag kan det, men skulle vilja komma dit.

– Jag har klarat alla uppskjutningsprov, men känner mig osäker. Det värsta som kan hända är att man skjuter ett djur fel.

 

…livet på Ibiza:

– Jag bor på Ibiza också. Eftersom jag har barnen varannan vecka kan jag vara där en vecka. Det är fruktansvärt att vara utan barnen halva tiden och då måste jag fylla tiden.

– Jag gillar att bo i kappsäck. Min lägenhet ligger i Santa Eularia på norra delen. Där växlar jag ned, har ett lugnare tempo och kan fokusera på att hitta inspiration. På Ibiza tecknar jag. Plötsligt får jag fram formen på mina smycken eller motiven till tavlorna.

– Jag ska spendera sommaren här för reseförbudet har ju hävts och gränsen är öppen till Spanien. 

 

…drömfångare:

– Jag älskar drömfångare och har säkert 10, 15 stycken. Det är så fint att de tar bort de dåliga drömmarna när man ska sova. Jag tror att de verkar, men det beror på om de är gjorda av en schaman eller på en fabrik i Thailand.

– Jag har flera riktiga och skulle vilja lära mig att göra drömfångare av en schaman. Än har jag inte hittat någon.

 

…sin energi:

– Jag har en väldigt positiv energi, är väldigt glad och ger mycket. Det kostar mycket och därför blir väldigt trött när jag varit bland många människor. Jag kan inte vara bland många människor utan att ge. När jag kommer hem är jag helt slut.

 

…relationen till mamma:

– Den är fantastisk. Vi jobbar tillsammans med studio Gynning. Hon är min konstagent och har hand om alla utställningar. Det var underbart att ha henne som mamma när jag var liten. Hon lät mig verkligen få blomma ut, var aldrig dömande eller höll tillbaka mig. Jag fick vara som jag ville.

– Det försöker jag också med mina barn. Att uppmuntra i stället för att täppa till. Min äldsta dotter Alicia är extremt kreativ. När hennes byxor gick sönder skapade hon en coronamask, ett diadem, en kjol och något annat. Hon kommer bli värsta designern.

LÄS OCKSÅ: Ernst Kirchsteiger: ”Vid Ullas sida blir jag en bättre människa”
LÄS OCKSÅ: Martina Haag: ”Jag har blivit så otroligt stark!” 

Aktuellt just nu