Bilder av din hjärna kan avslöja hur kär du är

I framtiden kan det bli möjligt att avgöra om någon är lite småkär, jätteförälskad eller börjar tröttna på sin partner - genom att titta på röntgenbilder av dennes hjärna.

Tekniken skulle kunna användas i skilsmässotvister, skriver Mail Online.

När vi blir förtjusta, kära eller stormförälskade flödar må-bra-hormoner som ADH, oxytocin och dopamin till olika delar av vår hjärna, i olika hastigheter. Genom att identifiera dessa strömmar borde man alltså kunna avgöra om en person blivit träffad av Amors pilar.

Och nu tycks vetenskapen vara en ny teknik på spåren, som i ännu högra grad kan avslöja statusen på vårt kärleksliv. Nämligen hur förälskade vi är: bara lite, jättemycket eller inte alls.

 

WEBBTEST: Hur står det till med relationen egentligen?

 

Det är forskare vid University of Science and Technology of China som gjort den nervkittlande observationen. Med hjälp av röntgenbilder tror de sig ha upptäckt den del av hjärnan som är mest aktiv i slutet av en kärleksaffär rapporterar Mail Online.

Om man även lyckas hitta de områden som är i rörelse i början av och under en relation så kan man alltså utforma ett slags karta, som vid jämförelse med en hjärnskanning kan avslöja en persons äkta känslor.

En process som i framtiden skulle kunna bli användbar i skilsmässotvister och brottmål med svartsjuketema.

– Vår studie är den första att påvisa kärleksrelaterade förändringar i hjärnans konstruktion och resultaten sätter nytt ljus på mekanismerna bakom romantisk kärlek, säger den kinesiske professorn Xiaochu Zhang enligt Mail Online.

 

LÄS OCKSÅ: Kärleken gör unga personer lyckligast

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Idun Minerals. Köp nu!