Babben Larsson
1 av 2: Babben Larsson Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Som programledare har Babben gjort succé med ”Bäst i test” tillsammans med kollegan David Sundin.
2 av 2: Som programledare har Babben gjort succé med ”Bäst i test” tillsammans med kollegan David Sundin. Foto: OLLE SPORRONG

Babben: ”Jag fann honom genom en dejtingsida”

Babben Larsson har upprört tittarna som enväldig domare i humorprogrammet ”Bäst i test”. Ett av komikerns mindre smickrande drag är beskäftigheten. En egenskap hon gärna vill göra sig av med.

Annars är hon tacksam över stort som smått i livet. Särskilt över mannen, som hon träffade i höstas.

Här svarar stjärnan på tio snabba frågor.

1. Hur hanterar du framgången med ”Bäst i test”?

– Genom att inte tänka så mycket på det till vardags, tror jag. Min hållning till kändisskap generellt är att det inte få komma åt mig, så jag börjar tro saker. Hemifrån har jag med mig att man ska stå med fötterna på jorden.

– Jag gläds och noterar att ”Bäst i test” haft bra tittarsiffror. Det är hedrande, det är ju lite gammaldags, hederlig, lägerelds-tv. Många kommer fram på stan och plötsligt märker barn vem jag är.

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan. Programmets engelska förlaga liknade ingenting jag sett tidigare. När folk ska göra uppdrag i skojprogram finns det ofta med ett inslag av förnedring. Här är det på frivillig basis, alla går in med tävlingsinstinkt, försöker vara smarta och löser uppgifterna så bra de kan. Misslyckas de garvar de åt resultaten.

Babben Larsson framförde sin version av John Lundviks vinnarlåt ”Too late for love” under årets Melodifestival. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Däremot får jag ibland en del kommentarer om domslut. I konceptet ingår att de är slumpmässiga och personliga. Det är jag som bestämmer och det kan göra tittarna upprörda. När Anders ”Ankan” Johansson inte fick en poäng som många tyckte att han skulle ha haft blev det en liten twitterstorm. Tittarna tar verkligen det här på allvar.

– Det är väldigt kul med alla porträtt på mig och David som de yngre tittarna skickar in. Stolta föräldrar har även postat barnens egna ”Bäst i test”. Nu har jag fått ett helt program, som ungdomar gjort. Många möhippor och svensexor har också ”Bäst i test” som tema.

LÄS OCKSÅ: Mikael Sandström: ”Hoppas att träffa någon som är snäll” 

2. Hur går det med showen ”Här kommer Babben Larsson – tjolahopp”?

– Jag har skjutit upp den ett år, eftersom jag var lite pessimistisk angående återhämtning av ekonomin till hösten. Det är inte mer drama än så kring det.

3. När är du riktigt pinsam?

– Jag är en sådan där som jämt ska lägga mig i och ge goda råd. Berätta för folk hur de ska göra saker, tänk på det här…Det kan handla om allt från tvättråd till hur folk ska tänka runt sina problem.

– Det är ett pinsamt drag. Ibland borde jag bara ligga lågt och vara tyst, men jag har en lite för stark hjälpare i mig. En övertro på att jag har rätt lösning. Det finns ju många lösningar, så varför skulle min vara den bästa? Men jag är där, bjäbb, bjäbb, bjäbb.

– Många har ett större tålamod än de borde med den här sidan. Det försöker jag tänka på när jag blir så där beskäftig. Man kan ju vänta till någon ber om råd. Det är också ett alternativ.

Ålder: 63.

Gör: Komiker som gör många olika saker. Bor: Lägenhet i Solna och lantställe utanför Enköping.

Familj: Dotter Sofia, 28, jurist. Särbo.

4. Vad finns det för missuppfattningar om dig?

– Det är svårt för mig att säga, eftersom jag inte riktigt vet vad folk har för uppfattning om mig.

– Kanske vet folk inte att jag är både introvert och extrovert? Är jag mycket social och inte hinner återhämta mig, blir jag socialt trött.

– När jag inte är i rampljuset behöver jag ladda upp mig i lugn och tystnad. Då drar jag mig tillbaka, släpper allt, läser tidningar och lagar mat till mig själv. Att göra något med händerna är avkopplande, tycker jag. Då får hjärnan lite ro.

LÄS OCKSÅ: Belinda Olsson: ”Jag måste inte vara omtyckt”

5. Vad gör du när ingen ser?

– De vanliga sakerna, antar jag. Som att gå på toa. Jag sitter också och tittar på sådana där tv-program, som tv-showen ”Catfish” som går på MTV. De handlar om att bli bedragen på nätet.

– En annan guilty pleasure är ett program om pantbanker i USA. Några medverkande är väldigt duktiga och underhållande.

– Någon av dem öppnar också upp förråd i ”Förrådsfyndarna”. Han är väldigt rolig och rapp i käften. Det gäller att ha en tvåsiffrig tv-kanal.

6. När skrattade du senast?

– Det var åt klippet ”Farbror fastnar i krokodil”. Jag tittar mycket på Youtube för att peppa mig. Ståuppkomikern Fredrik Andersson pratade om en farbror som blivit biten av en krokodil. Den var väldigt rolig, eftersom farbrodern var så glad och tyckte det var en spännande upplevelse. Klippet var så kul med många vändningar att jag skrattade högt.

– Annars tittar jag mycket på musikvideos. Jag börjar med en artist jag gillar och tittar sedan på en länk till någon jag aldrig sett för att försöka hitta lite nya artister och uttryck. Där försvinner jag lätt. Det är en sådan grej man kan göra för att få ny energi, om man är introvert.

7. När grät du senast?

– Ja du, det minns jag inte riktigt. Det var nog länge sedan jag storgrät.

– Just nu läser jag ”Josas bok” av Marie Nilsson Lind. Att läsa den är en sorg. Marie skriver väldigt bra om hur hon känner och vad som hände. I och med att jag känner Marie och kände Josefin blir jag drabbad. Boken tar.

– Josefin Nilsson var en fantastisk sångerska och artist och det som hände är väldigt tragiskt. Hon fick ingen ordning på sitt liv efter allt som hänt och gick bort alldeles för ung.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren: ”Vi står varandra otroligt nära”

8. Vad hittar man i ditt nattduksbord?

– I byrån är det mest handkrämer. Hajkrämen är även antiinflammatorisk och den kan jag blanda med djävulskloolja och massera in, om jag har en skada. Tidigare hade jag en besvärlig muskelhistoria som aldrig gav med sig.

– Här ligger också tuggtabletter om jag har halsbränna och inte kan sova. Det finns även Echinaforce-tabletter mot förkylning och cerat som jag sätter på innan jag somnar.

– Det finns inga hemligheter i minibyrån. Inga sexleksaker eller dagböcker, men ibland för jag tacksamhetsdagbok. Under vissa perioder behöver jag påminna mig om hur bra jag har det. Jag tycker jag har mycket att vara tacksam för. Det kan vara allt från att hitta en parkeringsplats till att jag fått vara frisk den här våren. Jag tackar löpande för stort som smått under dagen. Det är ett bra vaccin mot många saker.

9. Om du fick ändra något i ditt utseende - eller en egenskap - vad skulle det vara?

– Utseendet får man väl förlikas med. Det är inte det som avgör om livet blir bra eller dåligt, tycker jag. Att jobba med den person man är är mycket viktigare.

10. Hur går det med dejtandet?

– Det går bra. Jag har faktiskt samma kille nu. Vi har hängt ihop sedan i höstas. Jag hittade honom genom en dejtingsida. Vem det är – är privat. Han är en jättefin man och jag är glad att jag har träffat honom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!