Anne Lundberg
Anne Lundberg Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Anne Lundberg: ”Jag har träffat mannen i mitt liv”

Efter många år som singel har Anne Lundberg träffat mannen i sitt liv och i somras gifte hon sig i Grekland med kärleken Stefan.

– Det var helt magiskt, så mycket kärlek, säger hon.

Så här får programledaren ihop livets alla delar.

Kärlek: ”Jag och Stefan är väldigt lika”

”Jag har träffat mannen i mitt liv. Jag gifte mig tidigare i somras och lever i kärlek. Det var helt magiskt, så mycket kärlek. Vi tänkte att det skulle vara en kärleksfest för våra barn, syskon och närmsta vänner. Vi träffades sent i livet och är så glada över att ha hittat kärleken. Eftersom vi var i Grekland blev det som ett Mamma Mia-bröllop. Familjen Fiselani, som äger pensionatet där vi bodde, arrangerade ett grekiskt bröllop, där man börjar med efterrätt, dans och sedan skär tårtan innan middagen.

Vi har varit tillsammans i tre år, men ännu inte hunnit flytta ihop. Alla mina vänner, släkt och familj har vetat om Stefan. Det har inte varit någon hemlighet, men jag har aldrig pratat om vare sig skilsmässor eller andra män. Nu när vi gifte oss var det lika bra att berätta.

Anne Lundberg

Ålder: 53.

Gör: Journalist och programledare.

Bor: I renoverad skola utanför Skivarp, nära havet i södra Skåne.

Familj: Maken Stefan, 56. Sönerna Oscar, 21, och Jack, 23. Katten Smilla.

Aktuell: Programledare för ”Husdrömmar”, säsongspremiär 6 januari i SVT1. Leder ”Antikrundan”, säsongspremiär 9 januari i SVT1. Ny programledare för ”Antikmagasinet”, premiär torsdag 9 januari i Kunskapskanalen. Finns även på SVT Play. Matlagningsprogrammet ”Den gröna slaktaren” sänds i SVT hösten 2020.

Vi känner varandra sedan länge. Stefan är en sådan som funnits i utkanten av mitt liv. Jag är granne med hans storebror. När Stefan, som bor i Stockholm, har hälsat på har vi sprungit på varandra och setts på middagar en gång vartannat år. Jag har både träffat hans föräldrar, fyra bröder och hans ex.

De män jag träffat tidigare har varit genom gemensamma vänner och fritidsaktiviteter. Krogen har inte varit min plats. Inte heller har jag nätdejtat. Jag har inga synpunkter på det, men själv är jag en sucker för mänskliga möten.

Jag och Stefan är väldigt lika. Vi tycker om att göra samma saker och har roligt ihop. Vi är inte bara kära, utan också väldigt fina kompisar.

Vi träffades när jag var 50. Då hade jag lärt mig lite om vad som är viktigt i livet och blivit något klokare.”

LÄS OCKSÅ: Peter Settman om livet med nya kärleken

Familj & Vänner: ”För mig är det bättre om man är två”

”Jag är mycket vallhund. Jag älskar att samla vänner och tycker om när folk sover över och äter frukost med mig. The more the merrier. Jag gillar inte att vara ensam. Det blir alltid en roligare upplevelse om nära och kära följer med på en weekend- eller semesterresa. Delat är bäst. Det finns många som sitter ensamma med en tekopp framför brasan och hyllar ensamheten. Med all respekt, men för mig är det bättre om man är två framför brasan.

Jag gör vad jag kan för att undvika att vara ensam. Jag kanske inte är någon kul person att vara själv med?”

Fritid: ”I ett stort hus finns alltid tusen saker att göra”

”Jag umgås mycket med familj, grannar och vänner från förr och nu. Då jag bor i ett stort hus finns alltid tusen saker att göra. I trädgården finns många fruktträd och bärbuskar. Jag kan inte säga att jag är trädgårdsintresserad och älskar inte att rensa rabatter. På jobbet sitter jag bredvid min kompis Pernilla Månsson Colt och jag är absolut ingen trädgårdsnörd som hon.

Men jag älskar att ta hand om det trädgården ger. Musta äpplen och ta vara på hallonen. Jag gillar också att klippa blommor, som jag tar in. I trädgårds­ landet odlar jag jordgubbar, lök och potatis.”

Anne Lundberg under inspelningen av ”Antikrundan” Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Hälsa: ”Efter att jag sprungit hoppar jag direkt i havet”

”Jag är privilegierad och väldigt frisk. Året om springer jag en mil tre gånger i veckan. Men det är också det enda jag gör. Det är min källa till energi. För mig är det inte bara motion, utan också väl­befinnande. Är jag hängig eller ledsen mår jag bättre efteråt. Är jag glad är det toppen. Många vänner har artros i knän och höfter, men till skillnad från dem har jag inte ont någonstans.

Efter att jag sprungit hoppar jag direkt i havet vid Sandskogen i Ystad. Sista gången jag badade förra året var den 29 oktober”

LÄS OCKSÅ: Laila Bagge: Vi tar inte varandra för givet 

Ekonomi: ”På landsbygden är levnadskostnaderna lägre”

”Jag har en bra lön på SVT, men det är inte så att jag håvar in en miljon om året. Jag slipper kämpa för att få pengarna att räcka till och kan kosta på mig att säga att jag inte blir gladare av att ha mer pengar. På landsbygden är levnadskostnaderna lägre än i storstäderna, så jag är lyckligt lottad.

Man kan också höja sin levnadsstandard genom att minska sina utgifter. Vi måste sluta handla så mycket saker och använda det som finns. Egentligen är ’Antikrundan’ och ’Antikmagasinet’ en enda stor återvinningscentral.

Själv är jag verkligen inget helgon och vill inte framstå som självgod. Jag är varken bättre eller sämre än någon annan. Jag handlar inte allt begagnat. Då jag och Stefan bara ses på helgerna flyger jag mycket och ibland väljer jag tåget. Jag reflekterar över det och har en strävan att göra fler bra val utifrån ett klimat- och rättviseperspektiv. Jag älskar till exempel att göra fester på rester.”

Arbete: ”Jag har ett lustfyllt och viktigt jobb”

”Jag bor på landet utanför Ystad och jobbar i Västra hamnen i Malmö. För att lätta mitt samvete har jag köpt en elbil. Jag är väldigt privilegierad och har ett lustfyllt och viktigt jobb. Jag har arbetat under valvakan, varit programledare i ’Morgonstudion’ och under nationaldagsfirandet och gjort dokumentär- serien ’30 liv i veckan’ om självmord.

Jag är som sagt en sucker för mänskliga möten och både ’Antikrundan’ och ’Husdrömmar’ är ett enda långt exempel på det.

Framöver ska jag göra ett nytt matlagningsprogram med Paul Svensson. ’Den gröna slaktaren’ är en resa genom Sverige, där vi bara ska laga mat på föda som kommer från växtriket.”

https://www.instagram.com/p/BzDDGbvi-zl/

Bostad: ”Jag bor i ett stort gammalt hus med själ”

”Oh! Jag älskar mitt hus! Jag bor i ett stort gammalt hus med själ. Min dåvarande man och jag köpte den gamla skolan för 250 000 för 20 år sedan.

Jag tycker om renoveringsobjekt. Att återställa ett hus, som kanske varit med om lite oförsiktiga renoveringar. Att leda ’Husdrömmar’ passar mig som handen i handsken.

Då jag reser mycket i jobbet, älskar jag att vara hemma när jag är ledig. Jag bor två kilometer från stranden, där jag badar och springer mycket”

Personlig utveckling: ”Målet är att utvecklas till en bättre person”

”Jag är en personlighetstyp som vill vara i ständig utveckling. Jag är väldigt nyfiken och tänker att livet är ett livslångt lärande. Målet är att utvecklas till en bättre person och den dag jag dör hoppas jag vara mitt bästa jag.

Vi har alla fördomar och förutfattade meningar och jag vill gärna bli överbevisad. Jag gillar Hans Roslings livsfilosofi att jorden är en mycket bättre plats än vi själva tror.

Hur man mår beror ofta på hur man väljer att reagera på omständigheterna. Just nu befinner jag mig på en fantastisk plats. Jag skulle så klart kunna rabbla upp jobbiga saker som att barnen håller på att flytta hemifrån. Mammas sambo sedan 35 år har just dött och jag stöttar henne när hon ska flytta till lägenhet. Samtidigt har jag träffat kärleken i mitt liv.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!