Så här driver Christian och Anna sin swingersklubb

Anna och Christer driver Sveriges största swingersklubb

Vilka är det som är swingers? Varför blir man det? Och vad innebär det? Vi har pratat med Anna Rosmark och särbon Christian Haag som driver Sveriges största swingersklubb i Norrköping. De vill ta bort stigmat.

– På vår klubb handlar det om frihet, öppenhet och livsnjutning, menar Anna Rosmark.

Christian Haag och Anna Rosmark tar leende och välklädda emot på Club Adam och Eva i Norrköping. De träffades för fyra år sedan. Christian drev klubben, Anna var gäst. 

- Jag hade ganska många fördomar om swingers och tyckte det var lite läskigt första gången jag kom hit. Men klubben var smakfullt inredd och stämningen god. Senare blev jag kontaktad av Christian, han hade spanat in mig och vi blev snabbt ett par. 

Hur funkar det om man vill ha sex med en viss person här? 

- Det är väldigt enkelt att börja prata med varandra för att pejla läget och se om kemi uppstår, säger Christian. 

"Det är viktigt at det är tryggt och säkert för kvinnor här", säger Christian. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

- Det är sällan man ser en kille som har sex med många tjejer samtidigt här. Däremot är det vanligt med en tjej som har sex med många killar. Det är lite uppochnedvända världen, vilket är befriande för många tjejer, säger Anna och sippar på sitt vita vin. 

- Många tror att swingers går till sunkiga svartklubbar med skitiga madrasser på golvet. Så behöver det inte alls vara. Våra besökare är ofta välutbildade med bra jobb. Och dessutom ganska snygga, säger Christian och skrattar. 

- Här handlar det om frihet, öppenhet och livsnjutning. Man kommer hit för att man vill testa saker, vara naken ... Det händer saker när man tar av sig kläderna, man blir mer jämlik, menar Anna. 

LÄS OCKSÅ: Kajsa, 25, och Emil, 27, om livet som swingers 

Swingersklubben gör åt 5 000 kondomer om året

Anna säger att hon tänder på att ha sex med många olika män. Men hon och Christian swingar inte så ofta längre. 

- Jag skulle vilja göra det oftare, men Christian är inte lika intresserad av det numera, säger Anna. 

- Jag är egentligen mest intresserad av att driva swingersklubb; stå i baren, sköta musiken och serva kunderna. Men visst händer det att vi swingar, till exempel när vi besöker swingersklubbar på annat håll, säger Christian. 

Klubben bjuder på nio lekrum, med olika stämningar, stilar och redskap. Kläder på eller av? Välj själv. I poolen är klädkoden naket.
1 av 5: Klubben bjuder på nio lekrum, med olika stämningar, stilar och redskap. Kläder på eller av? Välj själv. I poolen är klädkoden naket. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 av 5 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
3 av 5 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
4 av 5 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
5 av 5 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Hur är det med svartsjuka då? 

- Vi märker inte av det så mycket. Det beror delvis på att våra gäster har gjort en överenskommelse med varandra innan de kommer hit, och delvis på att det inte dricks så mycket alkohol. Det är inte som på krogen där människor blir jättefulla, säger Christian. 

Vad är en swinger?

... (engelska ordet swing betyder gunga) är en livsstil som innebär deltagande i sexuella aktiviteter där fler än en partner är inblandade. En deltagare i swinging kallas swinger. Termen partnerbyte används också, speciellt om deltagarna är etablerade par.

Men är man inte rädd för könssjukdomar? 

- Vi gör av med 5 000 kondomer om året på vår klubb, våra gäster är duktiga på att skydda sig. Det är betydligt större risk att åka på en könssjukdom på krogen, menar Christian. 

Anna tycker att det är feministiskt att vara swinger. 

- Ja, det är otroligt jämställt. Som kvinna döms man inte om man är sugen på sex. Och man får lov att vara utmanande, flörtig och klä sig sexigt. Det anses positivt. Tjejer som kommer hit gör det för att de är nyfikna, kåta och vill prova saker. Dessutom är det kvinnan som bestämmer. Säger hon nej är det nej som gäller. 

Det är viktigt att det är tryggt och säkert för kvinnor här

Men klubben har haft problem med singelkillar som inte förstår hur man beter sig. 

- Den vanligaste kritiken är att killarna tar sig friheter, är burdusa och inte fattar spelets regler. Man kan inte krypa upp till ett par och börja peta på dem utan lov. Så gör man inte, säger Anna. 

För att en singelman ska bli godkänd som medlem måste han vara mellan 25 och 50 år, ha god social kompetens och skicka ett mejl till klubben för att få en inbjudan till "audition night". 

Anna Rosmark

Ålder: 43 år. 

Gör: Lärare. Jobbar numera med jobb- och vägledningsfrågor på ett bemanningsföretag. Driver Club Adam och Eva. 

Bor: Örebro. Familj: Särbon Christian Haag, fyra barn mellan 11 och 19 år. 

 

Christian Haag

Ålder: 56 år. 

Gör: Entreprenör. Driver Club Adam och Eva och säljer swimmingpooler. 

Bor: Norrköping. Familj: Särbon Anna Rosmark. 

Då informeras medlemmarna om att en ny man ansöker om medlemskap och kan hålla lite extra koll på honom. 

- Det är viktigt att det är tryggt och säkert för kvinnor här. Det är till exempel inte okej att killar står och runkar för sig själva medan de tittar på när andra gäster har sex, säger Christian. 

- Vi har bra singelkillar som pratar, socialiserar och tittar kvinnorna i ögonen. De är väldigt populära. Som tjej vill man känna sig respekterad och bli smekt på rätt sätt, förklarar Anna. 

LÄS OCKSÅ: Det här är klubben där alla har sex med alla 

Behöver inte ha sex för att besöka klubben

Måste man ha sex med andra om man kommer hit? 

- Nej, absolut inte. Man kan nöja sig med att smeka varandra. Många tycker det är upphetsande att bara vara här, säger Christian. 

Swingersklubben ...

... Adam och Eva i Norrköping är Sveriges största med 2 000 medlemmar. Det är en parklubb som även tar emot utvalda singlar. Här finns bar och dansgolv, nio "lekrum" för alla smaker och en relaxavdelning med bubbelpool och bastu. Klubben har funnits sedan 1998. Nuvarande ägaren Christian Haag tog över 2010. Efter en brand 2013 flyttade klubben till den här källaren i en byggnad från 1850-talet. 

Anna och Christian är öppna med att de är swingers. 

- Jag står för vem jag är. Jag har fyra barn mellan 11 och 19 år. För några år sedan berättade jag för dem. De tog det bra och ingen har sagt något dumt till dem om mig. 

- Jag var hemlig med det förut, men sedan visade det sig att nästan hela Norrköping ändå visste, säger Christian. Även min mamma vet. Hon är stolt över vad jag har åstadkommit med klubben. Hon har varit här och tittat dagtid, men vill inte veta vad som förekommer kvällstid. Där går hennes gräns. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!