Anna Brolin är aktuell som programledare för ”Biggest loser” och ”Farmen” som börjar sändas i januari.
1 AV 2
Anna Brolin är aktuell som programledare för ”Biggest loser” och ”Farmen” som börjar sändas i januari.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 2
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Anna Brolin: ”Jag blir ganska lätt berörd”

En vanlig missuppfattning är att Anna Brolin är syster till fotbollsspelaren Tomas Brolin. Något hon inte varit sen att utnyttja. Som tidsoptimist går det ibland lite för snabbt för programledaren. Nyligen upptäckte hon lugnet i skogen. En annan av årets höjdpunkter var att få träffa sina föräldrar utomhus.

Åsa Görnerup

1. Hur är nya säsongen av ”Biggest loser”?

– Den är väldigt stark med berörande öden och otroligt inspirerande personliga resor. Framför allt om du drömmer om att bilda familj. Det är långt ifrån en självklarhet om man har ett BMI över en viss nivå, men efter att man gjort en livsförändring är det en möjlighet.

– Under covid-19 kan den med ett högt BMI klassas som riskgrupp, så programmet känns ännu mer aktuellt nu.

2. Vad är ditt bästa höstmys?

– Att gå med barnen från förskolan. En dag när det inte är jätteregnigt och blött och vädret innebär galonställ och total lera. Jag får ta del av höstsolen, alla höstfärger och den torra höstluften och leker med barnen som är på bra humör.

Anna Brolin

Ålder: 40.

Gör: Programledare.

Bor: Lägenhet på Södermalm i Stockholm. Familj: Maken Jesper Rodhborn, 45. Barnen Lionel, 2,5, och Elton, 5.

Aktuell: Leder ”Efter fem” i TV4 tillsammans med Henrik Alsterdal på torsdagar och fredagar. Programledare för ”Biggest loser”. Tidigare säsonger finns på C More och TV4 Play. Programledare för ”Farmen”, som börjar sändas i januari.

3. När grät du senast?

– Det var till någon scen på tv, som handlade om ett barn som det var synd om. När barn far illa är det omöjligt att hålla tillbaka tårarna nu för tiden. Jag blir ganska lätt berörd. Det känns som om den speciella tid vi är i nu har gjort alla extra känsliga inklusive mig själv.

4. Vilken är din bästa golfrunda?

– En av de finaste rundorna i år var att få spela med mina 70 plus-föräldrar. Vi var väldigt försiktiga och hade social distansering, eftersom mina barn går på förskola och jag träffar folk i jobbet.

– Vi har setts vid några tillfällen. Det känns tråkigt att mina föräldrar inte fått träffa barnen så mycket.

– Bro Hof Slott Golf Club är en av de absolut bästa banorna i norra Europa. Den är designad av en toppbandesigner. Men jag hade kunnat spela på vilken bana som helst, det handlade mer om sällskapet. Mina föräldrar har spelat länge. Själv började jag som ung, har tävlat och har sex i handikapp.

5. Om du fick ändra något i ditt utseende – eller en egenskap – vad skulle det vara?

– Utseendet kan jag inte göra så mycket åt. Det får jag köpa. En egenskap är att inte vara en sådan tidsoptimist. Ibland går det lite för snabbt för allas bästa. Allting är inte alltid genomtänkt.

Anna Brolin med fotbollspelaren Stina Blackstenius. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

6. Vad är ditt bästa skogsliv?

– Jag har inte varit så mycket i skogen sedan jag var med i Strövarna som tioåring. Men den här sommaren har jag varit i skogsmiljö mer än någonsin, då vi spelade in ”Farmen” långt utanför civilisationen i Småland. Jag har gått så mycket på skogsvägar att jag känner mig hemma där nu och förstår tjusningen. De säger att stresshormonerna minskar när man är nära träd och det skriver jag under på.

– Deltagarna i ”Farmen” är fina, starka personligheter. Det händer något när man får en digital detox och lever av det som finns runtomkring.

7. Vad är den största missuppfattningen om dig?

– Att jag är Tomas Brolins syster. Det är på grund av efternamnet och jag har dragit nytta av det. När pappa tog med oss in på en fotbollsmatch i Rom i mitten på 90-talet sa han att vi var släkt. Då fick vi komma in gratis på Olympiastadion och se Lazio spela mot Juventus. Efter matchen fick vi skjuts till flygplatsen. När jag berättade för Tomas Brolin skrattade han bara.

– Det sitter i pappas DNA att ta sig in på saker. Han har plankat in på en Wimbledonfinal och till och med ett flyg. Det gick väl på 60-, 70-talet. Han har lärt mig att det alltid finns en väg, men under alla mina ungdomsår skämdes jag och tyckte det var otroligt pinsamt.

– I dag sitter det i mig. Under VM-finalen i fotboll mellan Spanien och Nederländerna 2010 fick vi inte komma in, det fanns inte plats. Jag hittade två bakdörrar på Soccer City i Johannesburg och lyckades fixa oss förbi två spärrar.

8. Om du hade obegränsat med pengar, vad skulle du köpa till dig själv?

– Ett sommarhus med pool. Tidigare har vi rest mycket, men när allt förändrats måste vi skapa semesterkänsla hemma. Huset får gärna ligga vid havet, men ha en uppvärmd pool.

– Det här är första sommaren i hela mitt liv som jag inte varit utomlands. Mina föräldrar är i resebranschen och jag reste redan som bebis.

– Att åka utomlands är inte ens ett alternativ i huvudet. Man får gilla läget. Vi bor faktiskt i ett fantastiskt land. Där jag var i Småland regnade det visserligen hela juli. Det var tio grader varmt och just då var väl drömmen att komma närmare en vit sandstrand.

9. Vilken pryl kan du inte vara utan när du reser?

– Jag har bott i en barack i Småland hela sommaren. Då jag inte fick tag i någon espressomaskin i Skillingaryd pimpade jag baracken med vår maskin. Cortadon drack jag på parkeringen utanför.

– Jag är inte så förtjust i bryggkaffe och lärde mig dricka kaffe i Spanien mellan 22 och 25. Som golfinstruktör och konferensvärdinna gjorde jag business med spanjorerna och hade möten på restauranger.

10. Vilken är din favoritserie just nu?

– Den bästa serien jag sett på länge är SVT:s thrillerserie ”Kalifat”. Otroligt bra! Rapp dialog, starka berättelser, välskrivet manus och jättebra skådespeleri.