9 vanor lyckliga har - som är enkla att härma

Här är 9 vanor du kan härma från de lyckliga. Vanor som de har - utan att tänka på det. Så här lär du dig leva som en lycklig.

1. De utövar mindfulness i praktiken

 

Inte så att de tänker på det, men de hittar tid för att varva ner. Det kan räcka med fem till tio minuter om dagen. Att sitta ner och fundera, vara närvarande i nuet en kort stund eller ta en promenad gör att stressen släpper.

 

2. De lever efter sin egen sanning

 

Vad är det som gör just dig lycklig, gör det. De bryr sig mindre om vad andra tycker, utan känner efter själva. Vad vill jag, då gör jag det.

 

3. De varvar ner

 

Batterierna måste laddas. Det handlar om att ta ledigt ibland, bryta rutiner och ge sig ut på små äventyr. Det ger nya perspektiv och ny energi på ett positivt sätt.

 

4. De säger vad de tycker

 

Det är lätt att oroa sig över vad andra ska tycka eller vad man själv borde tycka. Men att säga ja till saker man själv inte vill eller tycker tynger själen. Det går inta att vara alla till lags, men det går att vara sann mot sig själv.

 

5. De släpper ut inre spänningar

 

Att gråta behövs ibland eller att släppa ut lite inre ilska. Det är viktigt att inte låsa in känslor. Att göra det under en längre period gör att trycket blir för stort och det rinner över. Bättre att släppa ut lite ånga då och då, för att sen gå vidare.

 

6. De omger sig med stödjande vänner

 

Vi är sociala varelser och behöver tillhöra en grupp. Nyckeln till att hitta dem är att själv vara en stödjande vän. Sen brukar resten falla på plats.

 

Foto: Vadym Drobot

7. De uttrycker tacksamhet

 

Genom att fokusera på vad man har som är bra, som exempelvis mat på bordet, blir det lättare att le. Då fokuserar vi på det positiva och inte på det som skulle kunna stressa oss. Genom att vara tacksam för det vi har känns våra liv rikare.

 

Foto: Joshua Rainey

8. De ser tillfället

 

Allt går inte att planera. Ibland händer saker som både är frustrerande och gör oss ledsna. Men att vältra sig i elände gör ingen gott. De tänker i stället: vad kan jag lära mig av detta.

 

Foto: Ylwa Yngvesson

9. De fortsätter att lära

Hela livet är en resa. När du tror att du har räknat ut något, förlorar du också möjligheten till att göra misstag. Misstag gör att vi kan lära oss ännu mer. Därför är det bra att känna på att vara eleven eller nybörjaren.

Källa. Huffington post

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Idun Minerals. Köp nu!