Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
couple on beach, smiling, close-up   lyckligt parcouple on beach, smiling, close-up   lyckligt parcouple on beach, smiling, close-up   lyckligt par
couple on beach, smiling, close-up lyckligt par Foto: Christopher Robbins

9 knep för att rädda ditt förhållande

Är du orolig för att ditt förhållande ska ta slut? Det finns vissa knep du kan ta till för att hitta tillbaka till varandra och hålla gnistan vid liv!

1. Titta på varandra 

 

Visst tittar man på varandra hela tiden men ni ska verkligen fokusera på bara er två.  Innan ni släcker lampan och ska somna till exempel så låter ni era ögon möta varandra. Det är fantastiskt hur en sådan liten grej kan få er att känna er så mycket närmare varandra.

 

Foto: Victor Rustle

2. Planera in egentid 

 

Ibland kan det vara bra att vara ifrån varandra, även om det bara handlar om en kortare tid. Ta en promenad, sätt dig på ett fik eller bara slappna av i soffan och läs din favorittidning. Är ni ett väldigt socialt par kan det också vara bra om ni ser till att ni får tid för bara varandra.

 

Foto: Monkey Business Images

3. Vänta med att slå på tv:n 

 

Visst finns det massor av tv-serier att titta på och lite tid att hinna med alla. Men försök att umgås en stund innan ni slår på tv:n På så sätt får ni ju faktiskt ett gyllene tillfälle att prata med varandra. Det kan nämligen bli svårt att föra ett givande samtal om ni samtidigt ska koncentrera er på vad som händer på tv.

 

4. Prata i stället för messa

 

Vi lever i en tid där vi praktiskt taget gör allting från vår mobiltelefon. Sms har blivit vårt sätt att kommunicera och det kan även gälla när vi ska ta upp viktiga saker med vår partner. Men här kan det bli fel. Att skicka meddelanden med viktig innebörd kan lätt misstolkas och därför är det viktigt att ni försöker reda ut saker ansikte mot ansikte. 

 

5. Överraska


Skriv en gullig lapp eller ett kort med en fin text, ordna en mysig middag eller kanske en massage. Sådana här små men betydelsefulla handlingar kan verkligen få ert förhållande att börja blomstra på nytt.

 

Foto: Monkey Business Images

6. Glöm inte bort att mysa 

 

När du får en kram av din partner så passa på att verkligen gosa in dig i hans/hennes famn, andas in hans/hennes lukt och försök att fånga just det tillfället. Lägg er lite tidigare på kvällen så att ni hinner gosa eller ställ klockan några minuter innan det är dags att gå upp. Dessa små gester kan vara allt som behövs för att stärka er relation.

 

Foto: Monkey Business Images

7. Sluta att hacka på din partner 

 

Arbeta på att vara respektfull, ömsint och snäll mot den du älskar. Säg aldrig saker som kan såra. Du kanske menade det som ett skämt men om detta beteende upprepas så finns det risk för att din partner tar illa upp. 

 

8. Ta inte varandra för givet

 

Tänk på allt som är positivt med din partner och vad han/hon gör för dig och uppskatta det. Efter lång tid tillsammans är det lätta att man tar varandra för givet och glömmer bort att vara tacksam. 

 

 

Foto: Randy Faris/Fuse

9. Duscha tillsammans

 

Även om det kan bli trångt i duschen så kan det ändå vara väldigt mysigt att hoppa in i den tillsammans. Vi lever ett stressigt liv och om ni vill spara värdefulla minuter men samtidigt mysa tillsammans så är det bara att klämma in sig i det lilla utrymmet.