Om du och din partner inte är ett team eller kan kommunicera öppet med varandra kanske ni inte hittat rätt.
Om du och din partner inte är ett team eller kan kommunicera öppet med varandra kanske ni inte hittat rätt. Foto: Shutterstock

9 frågor som avslöjar att din partner inte är den rätta

Kärleken är blind, heter det ju. Och det kan göra att du inte riktigt ser att du och din partner trots allt inte är rätt för varandra.

Svara på dessa nio frågor för att veta om du hittat the one.

Om du är osäker på om din partner verkligen är personen du vill tillbringa resten av ditt liv med finns det några saker du kan fråga dig själv. Med inspiration från Bustle listar vi nio saker att fråga dig själv. Om ditt svar är ”nej” på några av dem kanske du ska tänka över din relation.

1. Saknar du din partner när ni är ifrån varandra länge?

Om svaret är nej, fråga dig själv varför. Har ni dålig sammanhållning? Gör inte din partner dig glad när ni är med varandra? Känner du dig kvävd i hens närhet?

– Ni borde ha en så pass stark kärlek så att när ni är ifrån varandra en längre tid, så känns inte livet likadant utan hen, säger relationsexperten Mackenzie Riel till Bustle.

LÄS MER: Kommer du och din partner vara ihop för alltid? 

2. Har du slutat föreställa dig själv med andra partners?

När du hittat din stora kärlek tänker du inte på hur livet skulle kunna se ut med någon annan. Självklart kan du fortfarande attraheras av andra, bara för att man är ihop med den rätta slutar man inte tycka att andra personer är snygga. Men du borde bara vilja fokusera på dig och din partners kommande framtid.

3. Tycker dina vänner och familj om din partner?

Om dina vänner och familj är viktiga för dig, så kan det vara orealistiskt att tänka att allting kommer gå fint även om de inte gillar din partner.

– Det är bra att ha den säkerheten att de personer som står dig närmast gillar din partner, konstaterar Riel.

Om de inte gör det kan det vara så att de ser varningstecken du inte ser. Om dina nära och kära inte kommer överens med din partner kan det påverka ert förhållande i långa loppet.

LÄS MER: 5 tecken på att ert förhållande är på väg åt rätt håll 

4. Är du nyfiken och vill lära dig mer om hen?

Om du och din partner varit tillsammans länge kan det verka som om du känner hen utan och innan. Men enligt Riel kan brist på nyfikenhet leda till slentrian i ett förhållande.

– Om du är tillsammans med den rätta kommer du inte känna att du förlorar intresset att fortsätta lära känna hen.

Så fortsätt vara nyfiken och lär dig små nya saker om din partner varje dag.

5. Vill du utforska livet med hen?

– Om du är osäker eller om svaret är nej lever ni antagligen ett ganska tråkigt liv tillsammans och du kanske är lite irriterad på din partner för det, säger familje- och äktenskapsrådgivaren Rachel Wright.

Du behöver inte vilja åka på grandiosa äventyr eller resa världen runt för att göra ert liv intressant. Men du borde vilja vara med någon som du genuint gillar att umgås med. Om du hittat rätt partner kommer livet kännas lite mer spännande bara för att du får dela det med hen.

LÄS MER: Så förändras din hjärna när du träffar ”den rätta” 

6. Kan du prata med hen om allt?

Det är en klyscha av en anledning, men kommunikation är A och O i ett förhållande om du vill att det ska hålla. Din partner borde vara den första personen du tänker på när du har nyheter att dela med dig av, oavsett om de är bra eller dåliga. Du borde känna dig bekväm nog i förhållandet att du kan prata om dina tankar och känslor med din partner, även om du vet att din partner kanske kommer ha en annan åsikt än du.

– Om du kan föreställa dig själv att vara inlåst i en garderob med din partner och ha en flödande konversation, så har ni ett bra förhållande, säger familje- och äktenskapsrådgivaren Katie Ziskind.

Ja, vi kan ju hoppas att ni aldrig behöver vara inlåsta i en garderob, men du fattar grejen.

7. Är ni ett team?

Att inte hålla med varandra om allt är helt okej, varje par grälar och är oense. Men Ziskind säger att när du hittat rätt så argumenterar och grälar ni respektfullt. Ni kallar inte varandra för hemska saker eller försöker skylla saker på varandra. Ingen av er behöver känna er som en ”vinnare”. Ni ska vara i samma team.

LÄS MER: 7 vanliga skäl till att vi stannar i destruktiva relationer 

8. Älskar hen dig villkorslöst?

Du kommer göra misstag. Du kanske säger eller gör saker din partner inte tycker är helt okej. Men det är okej.

– Du vill vara med någon som förstår att du bara är människa och som älskar dig i både bra och dåliga tider, säger Wright.

Om din partners kärlek kommer med förbehåll är hen inte rätt för dig.

9. Älskar du hen villkorslöst?

Att du träffat den rätta betyder inte att ert förhållande alltid kommer vara en dans på rosor. Ni kommer gå igenom upp- och nedgångar, men då är det viktigt att din kärlek för hen står stadigt. 

– Om du inte älskar den här personen, eller bara älskar hen på grund av olika förbehåll, så kommer du förlora kärleken eftersom den är baserad på krav, säger Wright.

LÄS MER: Svårt att hitta lusten? Så bra är träning för sexlivet 

Det är viktigt att känna efter ibland om ert förhållande är på rätt väg. Att svara på dessa frågor, som drar uppmärksamhet till grunden som bygger ett bra och hälsosamt förhållande, är ett bra sätt att göra det på.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!