Så gör ni för att få orgasm - samtidigt
Sexologen Suzanne Lindström tipsar.
1 AV 2
Så gör ni för att få orgasm - samtidigt
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Sexologen Suzanne Lindström tipsar.
Foto: STEFAN LINDBLOM / HELSINGBORGS-BILD / STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BIL EXPRESSEN

7 sexställningar som ger båda orgasm - samtidigt

Många par drömmer om samtidig orgasm, och det går att öva sig fram.

– För att det ska bli möjligt krävs god kommunikation, tid och en ställning som passar båda, säger Söndags sexolog Suzanne Lindström.

Här tipsar hon om sju effektiva sexställningar för heterosexuella par.

Anne Haavisto

1. Saxen

Kvinnan ligger på rygg och mannen ligger helt på sidan. Kvinnan lägger ett ben över mannens midja och det andra benet mellan hans ben.

I den här ställningen får kvinnan möjlighet att ta emot multistimulering och kan även ta ansvar för sin klitoriserektion. Saxen gör att man kan öva på att synka ihop så att man når klimax samtidigt. Till sin hjälp kan man ta en vibrator för att stimulera klitoris. Det här är en skön och bekväm ställning för båda parter. Mannen kan, utan större ansträngning, glida in och ut och vara med på kvinnans förmåga att njuta. 

En annan positiv sak med den här ställningen är att kvinnan kan begränsa mannens rörelser, men även öka dem genom sina egna rörelser. Hon kan även stimulera honom manuellt men sina fingrar runt hela penis.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

2. Den vidöppna ställningen

Lägg upp kuddar under kvinnans rygg så hennes höfter kommer högt upp, alternativt att mannan står på knä framför sängen eller soffan. Sedan ska mannen gnugga mer än stöta så att kvinnans hela klitoris blir ordentligt stimulerad. Då mannen är fullt upptagen med att hålla upp kvinnans stjärt kan hon själv smeka sina bröst och andra erogena zoner. Ett ordentligt förspel är mycket viktigt innan den här ställningen, eftersom man inte orkar hålla den särskilt länge och går miste om värmen och hud mot hud känslan. 

LÄS MER PÅ AMELIA.SE: Så får du en fontänorgasm – steg för steg (EXTERN LÄNK)

3. Gungan

Kvinnan sitter gränsle över mannen med ryggen emot mannen som ligger ner. Mannen har då fria händer och kan smeka henne över hela kroppen. Kvinnan har bra kontroll över rörelserna och kan gå in i sin egen njutning. Att sitta så gör att hon själv kan gå in i sina egna känslor och önskemål och fantisera fritt för att hålla tändningen.

LÄS OCKSÅ: 6 saker du aldrig ska göra före sex 

4. Krabban

Det här är en väldigt mysig och intim ställning där kvinnan ligger på rygg med benen runt mannens midja. Mannen står bredbent på knä framför henne. Kvinnan kan med fördel be honom ligga stilla ibland och be honom gnugga mot hennes underliv och inte bara stöta. Båda jobbar mycket med sina bäckenbottenmuskler och möter varandras rörelser, som inte behöver vara alltför häftiga. Den här ställningen gör det också möjligt att kyssas hela tiden och se in i varandras ögon.

LÄS OCKSÅ: Männen avslöjar: det här är vår favoritposition 

5. Noshörningen

En mycket omtyckt ställning där mannen och kvinnan ligger i sked med honom bakom. Kvinnan kan lägga upp ena benet över mannens höfter, så att han kommer åt att smeka klitoris och bröst samtidigt som han är inne i henne. Ställningen är hudnära och sensuell och skapar närhet och värme. 

LÄS OCKSÅ: Tidpunkten då det är populärast att ha sex 

6. Snäckan

Kvinnan ligger på rygg med knäna uppdragna mot bröstet. Mannen hukar över henne och klämmer åt med sina lår runt hennes ben. I den här ställningen kan mannen komma djupt in i kvinnan och på så sätt stimulera hennes g-punkt. Han kan med fördel även i den här ställningen utföra gnid- och gnuggrörelser i stället för hårda stötar. Det här är en ställning som är skön ett tag, och mannen behöver vara ganska smidig för att orka hålla ställningen.

LÄS OCKSÅ: Orgasm - 10 skäl för att unna dig den ofta 

7. Den utsträckta omfamningen

Kvinnan ligger på rygg med armarna utsträcka ovanför huvudet och benen raka och särade. Mannen ligger utsträckt ovanpå kvinnan med sina lår mellan hennes lår. För att öka intimiteten kan man hålla varandras händer, till exempel med sammanflätade fingrar. Den här ställningen fungerar mycket bra om man är nära och bekväma med varandra på alla plan. Hon måste känna sig trygg och säker för att utlämna sig så här och kunna ge sig hän åt hans behandling.

Källor: Suzanne Lindström och "Lilla boken om kamasutra" av Sephera Giron (Xstory).