Så vet du om din bästis är en äkta bästis
1 av 2: Så vet du om din bästis är en äkta bästis Foto: Shuttterstock
Här är sju saker ni måste ha pratat om för att kallas bästisar.
2 av 2: Här är sju saker ni måste ha pratat om för att kallas bästisar. Foto: Shutterstock

7 saker som avgör om din vän är din bästis

Undrar du om din bästa kompis verkligen är din bästa kompis? Känns samtalet ytligt och ointressant?

Det finns 7 saker ni måste ha pratat om för att få kallas bästa vänner. 

Tänk på den vännen som du går till när det verkligen gäller. Den som finns där när du behöver en axel att gråta ut på, eller den som punktmarkerar dig när du mår dåligt. Den vännen som vet exakt vad som händer i din hjärna. Det räcker med en blick så vet ni i samförstånd vad som gäller. Ni behöver inte ens prata. Men det finns vissa saker som man bör ha pratat om innan man kan kalla varandra bästa vänner.

LÄS MER: Därför kan en bästis på distans vara det bästa som finns  

1. Dina absoluta vildaste drömmar

Du har kanske lite galna drömmar ibland, det är du medveten om. Hur många nätter har ni inte pratat i telefon om konstiga saker, sånt som man har gjort, vill göra och drömmer om att göra. Inget är för hemligt eller vilt för att du inte ska kunna berätta för din bästa vän. 

2. Familjedraman

Det är skönt att ha en vän som verkligen förstår eftersom hon varit med ända från början. Hen vet vad dina föräldrar bråkar om. Vad du och din syster har haft för fejder och framför allt vad du och din partner alltid argumenterar om. Någon som kan ens hela historia är guld värt. 

3. Dina flörtar

Du har kanske haft en del och din bästis vet verkligen om varenda en. Ni har haft tusentals diskussioner om tjejen du mötte på skolavslutningen eller killen som satt bredvid dig på föreläsningen. Det är exakt den här typen av prat er emellan som gör er till bästisar. 

LÄS MER: Tänk på detta innan du börjar dejta en vän

4. Alla dina "cravings", speciellt om nätterna

Det är bara hen som förstår vad du menar när du säger att du äter om nätterna. Hon kommer aldrig döma dig om du går upp och käkar päron i sockerlag, bara för att du älskar det. Eller att du bakar nätterna igenom trots att alla sover. 

5. Din jobbstress

Det är jobbigt att jobba. Och ni måste så klart prata om det också. Du kanske hör till den ventilerande typen, att du måste tömma systemet på tokiga tankar för att fungera. När du kan klaga på din chef eller bara berätta om något galet som har hänt under dagen och få gensvar hos bästisen så vet du. Hen är en riktig vän. 

LÄS MER: 5 tecken på att du borde bryta med en vän 

6. Dina allra pinsammaste historier

Det är bara hen som vet om vad som hände den där natten på scoutlägret. Eller den gången du råkade komma försova dig till anställningsintervjun för toppjobbet. Hen vet allt och ni kan ibland dra upp de här sakerna bara för att påminna varandra om hur mycket ni vet om varandra. 

7. Dina drömmar och förhoppningar

Du dagdrömmer konstant. Om allt som kan hända i ditt liv framöver. Om hur du går på röda mattor eller dejtar prinsar och prinsessor eller kanske bestiger berg. Och du måste prata med någon om det. Hen sitter där och lyssnar koncentrerar och berättar sen om sin egna bucket list. Då vet du att ni hör ihop. Bästa vännerna for ever!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!