7 oväntade sätt att få relationen att hålla

Att hålla ihop en relation är inte alltid så lätt.

Oavsett hur mycket man tycker om varandra.

Här får du forskarnas 7 oväntade tips på hur du lyckas.

1. Använd dig av ”vi”

Enligt en studie från universitetet Berkeley i Kalifornien hade par som använde orden ”vi” och ”oss” under en konflikt lättare att komma fram till lösningar och led mindre av stress från grälen. Par som i stället använde sig av ”jag”, ”mig” och ”du” fungerade det mycket sämre för, och de kunde också kopplas till olyckliga äktenskap.

 

2. Träffas på nätet

Enligt en studie som publicerats i amerikanska Proceedings of the National Academy of Sciences, hade par som träffades på nätet en lägre skilsmässostatistik och mådde bättre i sina äktenskap. Så har du inte träffat din kärlek än, ut och leta på nätet!

LÄS MER: Hitta kärleken på nätet – guide till alla sajter

3. Nonchalera inte partnerns kontaktförsök

När du försöker läsa och blir avbruten av din partner som bara vill visa något roligt på nätet handlar det inte om att hen vill roa dig utan bara ha din uppmärksamhet, enligt psykologen John Gottman. Svarar du då gång på gång att du är upptagen eller inte har tid sårar du din partners känslor. Gottman har studerat den här typen av beteenden mellan nygifta par och sedan följt upp dem sex år senare. Han kom då fram till att de som fortfarande var gifta var de som visade sin partner uppmärksamhet i nio fall av tio vid just såna här tillfällen. De som hade skilt sig hade bara visat varandra uppmärksamhet tre av tio gånger.

 

4. Billigare bröllop

Visst kan det vara lockande att ha ett riktigt sagobröllop med massor av gäster. Men enligt forskning på universitetet i Emory så har par med mer sparsamma bröllop större chans att fortsätta hålla ihop. Bland de kvinnor som hade en bröllopskostnad på mer än 154 000 kronor skilde sig paren 3,5 gånger mer än de som hade bröllop med en kostnad på mellan 40 000 till 80 000 kronor.

 

5. Gör sånt som du gillar

Du kanske tycker att man som par ska umgås så mycket det går på fritiden, och helst göra samma aktiviteter. Nu har forskare kommit fram till att gör man saker ihop som bara den ena partnern gillar minskar den äktenskapliga lyckan. När man däremot engagerar sig i aktiviteter som båda två tycker om ökar lyckan på både kort och lång sikt. Slutsatsen är därför att det viktigaste är att man gör sånt man själv tycker är roligt och njuter av, oavsett om man gör det ensam eller tillsammans.

LÄS MER: Kommer din relation att hålla länge? 9 saker terapeuten tittar på

6. Sätt din partner på piedestal

Glöm aldrig bort varför du en gång föll för din partner. Då när du tittade beundrande på och berömde din partner. Försök att hålla fast vid det resten av livet. Enligt forskning på universitetet i Buffalo kan det vara nyckeln till att bevara lyckan i äktenskapet. I studien bad man 220 par att ranka sin partner och sig själva inom en mängd olika egenskaper flera gånger under loppet av tre år. De som överdrev sin partners egenskaper var mer benägna att stanna kvar i relationen.

 

7. ”Lev” inte på nätet

Enligt en studie 2014, gjord på universitetet i Boston, kan man lätt ”Facebooka” sig till en skilsmässa. Forskarna kunde konstatera att användningen av Facebook och andra sociala nätverkssajter var kopplat till äktenskapligt missnöje och ökade skilsmässor. De kom också fram till att bland de som var de största användarna av sociala medier hade 32 procent funderat på att lämna sin partner, jämfört med 16 procent av de som inte var ute på nätet på samma sätt.

 

Källa: Huffington Post

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!