Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Relationer

Publicerad 20 jun 2016 14:04

Uppdaterad 13 jun 2019 16:03

7 midsommartyper som vi ALLA stött på

<span>Svensk midsommar - en tradition som ALLTID lockar fram våra udda sidor…<br></span>

Svensk midsommar - en tradition som ALLTID lockar fram våra udda sidor…

Foto: iStock

Midsommar är en svensk tradition som lockar fram både det bästa och sämsta ur oss.

Midsommarafton 2019 infaller den 21 juni och Hälsoliv har därför samlat några klassiska typer som du garanterat kommer stöta på - såsom Spotifymarodören, Snapsvise-psykot och den ökända Lekledaren…

För en utomstående ser svensk midsommar antagligen fullständigt bisarrt ut. Folk hivar snaps som om det inte fanns någon morgondag och hoppar groda runt en massiv lövstång.

För att uppmärksamma denna fantastiska högtid har vi på Hälsoliv samlat några vanligt förekommande stereotyper som verkligen lever upp när det är dags för midsommarfest. Du har med stor sannolikhet träffat åtminstone en av dem:

Förtids-somnaren

Foto: iStock

"Var är Lars?"

"Han ligger därborta"

Svensk midsommar utvecklas mer ofta än sällan till ett rejält fylleslag och varje år är det någon som somnar redan innan desserten är serverad. Det handlar ofta om samma person och i worst case scenario lägger hen bara huvudet rakt i tallriken och somnar i sina egna matrester.

LÄS OCKSÅ: Bakis i dag? Så här mår du bättre

Snapsvise-psykot

Foto: iStock

Hen älskar snaps liiiiite för mycket och kräver en ny snapsvisa varje kvart. Detta är ofta samma person som "oförklarligt" förvandlas till förtids-somnaren…

Lekledaren

Förra året kom ni överens om att skippa lekarna och bara ha en trevlig stund i det vackra vädret. Det struntar dock lekledaren blankt i. Hen har givetvis med sig massa lekar (inklusive kubb). Hen propsar dessutom på att ni ska dansa Små grodorna runt midsommarstången.

Tävlingsmänniskan

Foto: iStock

En av anledningarna till att ni ville slippa lekar i år är den ökända Tävlingsmänniskan. Vare sig det handlar om kubb, boule, krocket eller någon hemmasnickrad lek så tar hen detta på stort allvar. Hen skäller ut allt och alla när leken inte går hans väg. Antingen är det fel på krocketklubban eller en lagkamrat. Vid förlust så surar hen resten av kvällen.

LÄS OCKSÅ: Huvudvärk av rödvin? Här är förklaringen

Spotify-marodören

Foto: iStock

Den här personen är inte exklusiv för midsommar utan dyker upp på de flesta festerna. Trots att ni ägnat lång tid åt att komponera en passande spellista så kastar sig Spotifymarodören över datorn. Hen har ju en alldeles "helfestlig" lista på SITT konto som enbart består av 90-talshits och någon enstaka Eddie Meduza.

Gratisätaren

Foto: iStock

"Jahaaaaa, var det knytkalas? Det missade jag helt".

Gratisätaren älskar allt som är gratis och "råkar" missa informationen som gått ut till alla. Hen dyker upp tomhänt, men äter gärna av allt som alla andra tagit med sig. Givetvis utan att betala för sig.

Ölfrukost-hetsaren

Foto: iStock

Midsommardagen brukar bli en riktigt loj historia för alla som festade till det under gårdagen. Men inte för Ölfrukost-hetsaren. Om ert firande innebär övernattning så kommer hen garanterat sitta med en bira i näven medan ni andra äter frukost.

LÄS OCKSÅ: 5 anledningar till varför du ska dricka öl

Relaterat