Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX & RELATIONER

Publicerad 6 dec 2018 18:00

7 enkla sätt att påminna din partner om att du älskar dem

Visa din kärlek att du älskar hen!

Visa din kärlek att du älskar hen!

Foto: Shutterstock

Människor är inte tankeläsare.

Ändå tar många av oss för givet att alla i vår omgivning ska förstå vad vi tänker och känner.

Detsamma gäller i relationer. Inspirerade av sajten Elite Daily listar vi sju saker som påminner din partner om dina varma känslor.

1. Säg det

Vi börjar med det mest uppenbara. Att visa att du älskar någon är viktigt, men det gäller att säga det också. Tre bevingade ord räcker långt: "Jag älskar dig".

LÄS OCKSÅ: 6 tecken på att din relation håller livet ut 

2. Avsätt tid

Tid är något av det viktigaste ni kan ge till varandra. Men när vardagslivet kommer emellan är det lätt att glömma bort. Det behöver inte handla om något spektakulärt. En kväll i soffan i sköna kläder och er favoritmat framför er räcker långt. Avsätt tid till varandra så ofta ni kan.

3. Fortsätt flörta

Bara för att ni hängt ihop ett tag och blivit bekväma betyder inte att ni måste sluta flörta med varandra. En flörtig fras här och där visar att attraktionen i allra högsta grad är vid liv.

LÄS OCKSÅ: 9 frågor att ställa dig själv när du träffar en ny partner 

4. Planera gulliga dejter

Minns ni den där första tiden när ni sprang på dejter kors och tvärs och försökte imponera på varandra? Fortsätt med det! Det kan vara både lockande och mysigt att stanna kvar i soffan under en gemensam filt - men ibland måste man komma i väg, för att upptäcka både varandra och världen utanför.

– Det är viktigt att vara i världen tillsammans och skapa nya upplevelser, säger livscoachen Nina Rubin till Elite Daily.

Foto: Shutterstock

5. Skräddarsy ditt "kärleksspråk"

Man brukar prata om att det finns fem olika uttryckssätt för kärlek, eller kärleksspråk. Och när två personer talar olika "språk" blir det lätt missförstånd. Vissa uppskattar kärleksfulla ord, andra kvalitetstid eller beröring. Skräddarsy ditt kärleksspråk efter din partner.

Här kan du läsa mer om de fem kärleksspråken.

6. Köp presenter - helt utan anledning

Du behöver inte vänta på varken högtider, årsdagar eller födelsedagar för att köpa presenter till din kärlek. Du kanske snubblar din partners favoritgodis på väg hem från jobbet eller en tröja som känns SÅÅÅ rätt. Köp!

7. Stötta dem i allt de gör

Att känna sig uppbackad betyder oerhört mycket i en relation, oavsett vad det handlar om. Även om du och din partner brinner för olika saker och har olika intressen - visa ditt stöd! Med en personlig hejarklack i ryggen känns allt möjligt.