Bryt dåliga mönster och hitta rätt
1 av 2: Bryt dåliga mönster och hitta rätt Foto: Shutterstock
Här är några av de vanligaste misstagen du gör när du dejtar.
2 av 2: Här är några av de vanligaste misstagen du gör när du dejtar. Foto: Shutterstock

7 anledningar: Därför faller du alltid för fel person

Får du inte till det i relationer?  Det är inte lätt att hitta rätt i dag. Vill du veta vad du gör för fel när du dejtar? 

Det är svårt att dejta i dag. Det är lätt att bara swipa vidare och tro att gräset alltid är grönare någon annanstans. Men inte nog med att urvalet är för stort så kan det ibland vara det ditt eget fel att du inte får till det. Här kommer de vanligaste misstagen du gör när du dejtar enligt Huffington Post.  

LÄS MER: 5 tecken på att din flört är intresserad 

1. Du låtsas vara någon annan än du är

Din profil på dejtingappar stämmer inte överens med den du verkligen är. Om du inte gillar party och hålligång utan hellre vill sitta hemma med en bok är det nog bättre om du skriver det. Annars lockar du fel personer till din profil och då är det ju inte så konstigt att det inte funkar! Fråga dig själv också varför du låtsas vara någon annan än du är, kanske är det dags att börja ta tag i den biten också? 

2. Du bygger upp förväntningar på den andre

Innan du ens har träffat personen har du enorma förväntningar. Kanske har ni haft en lång mess-kontakt och i skrift klickar ni på alla sätt. Sen när ni ses så händer det inget överhuvudtaget. Dra ner på förväntningarna så är chanserna större att du hittar det du söker!

LÄS MER: 4 fula dejtingknep du ska se upp för  

3. Du tror att du inte är värd att träffa rätt

Din hjärna har hakat upp sig. Den går på repeat och säger till dig att du inte är värd att träffa någon, att varför skulle någon i hela världen vilja träffa just dig. Dåligt självförtroende är inte attraktivt, tänk på det. Försök vända på de negativa tankarna och bygg upp dig själv. Det syns på dig om du mår bra!

4. Du letar efter en perfekt "match"

Visst är det bra att ha höga krav, men tänk om du missar någon på vägen? Det är inte lönt att hela tiden ha ett öga på vad som kan komma runt hörnet. Ge folk en chans att visa vilka de är innan du sågar dem.

5. Du är ditt bagage - din historia

Om du hela tiden faller för samma persontyp så kanske det finns saker som du ska bearbeta inom dig. Saker som har blivit ett mönster som inte är bra för dig. Kanske har du hängt upp dig på ditt ex eller hör dina föräldrars krav ekande i öronen. Hur som helst är det viktigt att ta tag i sig själv. Då är chansen större att hitta rätt! 

LÄS MER: 10 saker du bör tänka på innan du dejtar en vän

6. Din typ är emotionellt otillgänglig

Det är inte fel att ha en speciell typ som man ofta faller för men om det är den emotionellt otillgängliga typen man alltid faller för då är man ute på hal is. En emotionellt otillgänglig typ kommer kanske aldrig bli tillgänglig. Tänk på det om det är viktigt för dig att hen har nära till sina känslor. 

7. Du letar efter någon av fel anledning

Varför vill du träffa någon? Är det för att slippa vara ensam? Tänk på att ingen kommer att fylla dina tomma rum, det måste du göra själv. Det är viktigare att du fokuserar på att ta hand om dig själv i stället för att tro att en relation är genvägen till lycka. Skifta ditt mentala fokus och helt plötsligt så står hen där! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!