Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
De flesta ger sig in i förhållanden för att de vill ha något långsiktigt, men det är inte alltid det går.
De flesta ger sig in i förhållanden för att de vill ha något långsiktigt, men det är inte alltid det går.
De flesta ger sig in i förhållanden för att de vill ha något långsiktigt, men det är inte alltid det går.
De flesta ger sig in i förhållanden för att de vill ha något långsiktigt, men det är inte alltid det går. Foto: Shutterstock

6 tecken på att relationen inte kommer hålla

Självklart vill man att förhållandet ska hålla.

Men det är inte alltid som din kärlek räcker till.

Hälsoliv har listat några tecken på att din partner inte är lika seriös som du.

Cornelia Thomasson

Om man har gett sig in i en relation vore det konstigt om man inte ville att den skulle hålla. Men ibland hoppas man så mycket på att vara rätt för varandra att man inte vill inse att man kanske inte passar ihop.

Men att klamra sig fast vid ett förhållande som inte fungerar leder sällan till annat än olycka. Inspirerade av Elite Daily listar vi därför några tecken som talar för att relationen inte är något att ha. 

1. Hen låter dig inte vara en del av sin närmaste krets

I en seriös relation är partnern en given del av den innersta cirkeln, tillsammans med resten som betyder mycket, som bästa kompisarna och (i måga fall) familjen. Om du märker att in partner inte vill låta dig träffa hens vänner eller aldrig bjuder med dig på familjesammankomster talar det sitt tydliga språk: Hen vill inte ha en seriös relation med dig.

2. Du kommer inte överens med hens vänner

Ett annat scenario: Du har fått träffa kompisarna, men upptäcker till din stora besvikelse att de är helt knäppa. Ni kommer inte alls överens. De är otrevliga, inkluderar dig inte eller har sjuka åsikter.

Okej, man kan inte komma överens med alla, men enligt Mary J Gibson, relationsexpert och senior content strategist på DatingXP kan det här vara en röd flagg.

– Vi väljer våra kompisar, och i regel söker vi oss till individer som påminner om oss på något sätt. Om du upptäcker att du inte gillar hens vänner kan det vara så att ditt kärleksintresser har en del egenskaper du inte uppskattar, säger hon till Elite Daily.

3. Hen drar sig undan när det stormar

En sund relation innebär inte att den är fri från gräl och meningsskiljaktigheter. Faktum är att det kan vara sunt att bråka då och då. Något som däremot borde väcka oro är om din partner drar sig undan när saker blir jobbigt, stormar ut ur din lägenhet när du försöker prata allvar eller på andra sätt försöker undvika konflikter.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som kan påverka

4. Hen blir obekväm när framtiden kommer på tal

En stor del av att vara i en relation är att fantisera om och planera en framtid tillsammans. Oavsett om det är en tågluff i Europa nästa sommar, gemensamt hem eller barn. 

Om den du är ihop inte visar något intresse för en gemensam framtid säger det ganska mycket om graden av engagemang.

– När folk är redo för en långvarig och seriös relation är de ofta ärliga med det. De blir heller inte obekväma eller distanserar sig när ämnet kommer på tal. De välkommar samtal om relationen eftersom de vill se den växa, säger Lisa Conception, relations- och dejtingexpert.

5. Kommunikationen är ett stort problem

Det här med att kommunicera kan vara kämpigt i alla relationer, och till viss del går det att bli bättre på det. Med tiden lär man sig hur andra fungerar och med en gnutta lyhördhet och empati kan man komma långt. Men med det sagt är kommunikation A och O i ett lyckligt förhållande, och om den biten inte funkar är det svårt att se hur de andra delarna ska göra det i längden.

– Varje par är olika när det kommer till hur mycket eller lite man pratar med varandra,  men bristande kommunikation i början av ett förhållande visar på en suddig framtid, säger Mary J Gibson.

LÄS OCKSÅ: Experten: Hemligheten alla som vill ha en långvarig relation borde veta

6. Du kan inte vara dig själv

Visst, det går att tweaka sin egen personlighet till viss del. Man kan jobba bort lite fula vanor, gå i terapi för att komma över sin sociala ångest. Men i slutändan är du helt enkelt, ja, du. I en bra relation blir du älskad för just det. 

– Om du redan i början känner att du inte kan vara dig själv fullt ut med din partner kan det innebära att du känner att en del av dig inte passar in i förhållandet. När vi undangömmer en del av vårt verkliga jag bygger vi grunden för en ytlig relation, som inte talar till ett långvarit förhållandes fördel, förklarar Gibson.