Sluta ödsla tid på personer som inte bryr sig om dig.
1 av 2: Sluta ödsla tid på personer som inte bryr sig om dig. Foto: Arthur Hidden / Arthur Hidden Photography
Här är tecknen på att någon verkligen tycker om dig.
2 av 2: Här är tecknen på att någon verkligen tycker om dig. Foto: JalePhoto / ©Jale Ibrak - stock.adobe.com

6 tecken på att din flört gillar dig på riktigt

Finns det något värre än att lägga tid, energi och känslor på någon som inte känner likadant tillbaka?

Lyckligtvis finns det tecken som i förväg kan avslöja om personen är någon att satsa på.

Här är sex tecken att hålla utkik efter.

De allra flesta har gått på en nit eller två när det kommer till kärlekslivet. Ibland är det uppenbart, ibland kommer det som en blixt från klar himmel.

Så för att slippa obehagliga överraskningar gäller det att hålla koll.

– Var alltid mer uppmärksam på hur någon behandlar dig, snarare än vad de säger. Vem som helst kan säga ”Jag älskar dig”, men ett beteende ljuger inte, säger psykoterapeuten Christine Scott-Hudson till sajten Bustle.

Om du noterar en eller flera av följande saker så vet du att personen sannolikt diggar dig – på riktigt.

1. De gör omtänksamma saker – utan specifik anledning

Någon som är seriös med sina känslor har större anledning att göra dig glad än personer som är där av ytliga skäl. De ställer gärna upp när du frågar, men gör också fina småsaker utan att du ber om det. Och då menar vi inte för egen vinnings skull. 

Enligt dejtingspecialisten Cherlyn Chong vill de varken ha beröm eller bekräftelse, de vill bara göra dig glad och se dig le!

LÄS OCKSÅ: 7 saker som aldrig är okej i en relation 

2. De bryr sig om vad som händer i ditt liv

När du verkligen gillar någon så innebär det ofta att du vill veta allt om den personen. Enligt dejtingexperten Celia Schweyer innebär det i praktiken att din flört gärna håller sig à jour med vad som händer i ditt liv, stort som smått. De kan höra av sig mitt på dagen och bara ”kolla läget” för att se hur du mår. De finns alltid där om du behöver råd eller bara snacka skit. De bryr sig, helt enkelt.

3. De lyssnar när du pratar

Någon som tycker om dig gör en poäng av att vara närvarande när ni pratar. Hen väljer bort distraktioner, som en mobiltelefon, bibehåller ögonkontakt och riktar sitt fokus mot dig. Hen ställer gärna följdfrågor och visar att de lyssnar aktivt. Allt du säger upplevs som viktigt, oavsett vad det handlar om.

Foto: Adobe Stock / ©oneinchpunch - stock.adobe.com

4. De minns detaljer

Att komma ihåg när du fyller år eller din favoriträtt är en sak, men detaljerna kan vara mer subtila än så. Det kan handla om något litet som du bara nämnt i förbifarten – som att du alltid velat besöka Finspång eller drömmer om att sitta i publiken när VM i dart går av stapeln.

Extra pluspoäng blir det förstås om de agerar på den kunskapen! Kanske i form av en gåva, ett restaurangbesök, en resa eller någon annan fin gest.

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för 

5. De är öppna och ärliga

Någon som har uppriktiga känslor är inte heller rädd för att släppa in dig i deras liv. De är öppna med sina rädslor, framtidsdrömmar och vad som gör dem osäkra.

– De vill visa att de litar på dig och att du kan lita på dem. De visar upp sitt rätta jag, med brister och allt, säger Celia Schweyer till Bustle.

Hon menar att det är så vi bygger intimitet och bondar med varandra på ett djupare plan.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar 

6. De håller sitt ord

Ett av de starkaste tecknen på att någon har djupa känslor för dig är att du hamnar högt upp på personens prio-lista. Deras kommunikation är konsekvent och de håller vad de lovar. Om ni har bestämt träff så kommer ni att träffas. Du behöver aldrig oroa dig för att sitta ensam på en restaurang och stirra ner i ett vinglas medan en nervös kypare cirkulerar runt dig med frågan ”vill du beställa medan du väntar?” på läpparna. Om de mot förmodan tvingas ställa in dejten så kommer de be om ursäkt och omedelbart hitta ett nytt datum.

– De vill ha mer av dig, de vill veta mer, uppleva mer och ägna mer tid och energi på dig, säger kärlekscoachen Elizabeth Stone. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!