1 av 2 Foto: Photographee.eu - stock.adobe.com / 140797230
Ställer din crush aldrig frågor om dig, medan du vet allt om hen?
2 av 2: Ställer din crush aldrig frågor om dig, medan du vet allt om hen? Foto: Kar Tr - stock.adobe.com / 121947679

6 tecken på att din crush inte är intresserad

Lotta Engberg satte verkligen huvudet på spiken under nittiotalet med programmet ”Kär och galen”. För en förälskelse kan verkligen göra en tokig – och speciellt när man är osäker på om känslorna är besvarade eller inte. 

När kärleken knockar en är det svårt att hålla tillbaka, i alla fall för de flesta av oss. Men har man otur så faller man för någon som inte har riktigt lika starka känslor som en själv. Det kan bero på många saker. Personen kanske helt enkelt inte är en känsloperson, har svårt att visa sina känslor eller så är den helt enkelt inte lika intresserad som man själv är. 

Och visst gör det ont att inse att ens crush kanske bara ser en som en kompis eller som ett tidsfördriv. Samtidigt är inte allt svart eller vitt här i livet och personen i fråga kan ju faktiskt få djupare känslor så småningom, om man har tur.  

Men det kan ändå vara bra att fundera på vad man själv vill göra i den situationen. Antingen accepterar man det och trallar med eller så går man vidare. Så hur ska man veta om man ska satsa eller inte? 

Med inspiration från Elite Daily har vi listat sex tecken som visar att du ger mer kärlek än vad du får: 

1. Du är den som söker kontakt

Det är alltid du skickar första sms:et, ringer eller pockar på uppmärksamhet från personen. Är den andra personen intresserad borde väl hen åtminstone känna lite hunger efter din närhet också? Det tar inte tre dagar att se att man har fått ett sms. 

LÄS OCKSÅ: 9 tecken som kan genomskåda en narcissist

2. Hen ställer aldrig personliga frågor till dig

Du har koll på vilka restauranger, vilken typ av filmer, musik, mat, godis, kläder, dryck, humor och färg din crush föredrar. Men hur mycket vet din stora kärlek om dig? Om era samtal oftast handlar om hen är den här personen antingen narcissist eller helt ointresserad av att veta mer om dig. 

3. Du finns inte med i framtidsplanerna

Om du tittar i din inre spåkula och tittar in i framtiden fem år, vad ser du då? Har den här personen en stor roll i filmen om dig? 

Lyssna sedan på hur din käresta pratar om sina drömmar och framtidsplaner. Får du följa med på resan? Använder hen ordet ”jag” eller vi”?

LÄS OCKSÅ: Det absolut bästa sättet att göra slut

4. Hen offrar inte sin ”dyrbara” tid för dig

Du kan tänka dig att offra lite kompis-tid, stunden på gymmet eller resa långväga i två dygn för att få umgås med din kärlek. Men din kärlek avstår aldrig från någonting för din skull...? Då är du inte prioriterad. 

5. Du får aldrig dina önskningar uppfyllda 

Känner du att personen vet exakt hur den ska göra för att få som den vill med dig, samtidigt som hen aldrig gör som du önskar? Då har hen inget intresse i att uppfylla dina begär.

LÄS OCKSÅ: 20 tecken på att du känner en psykopat

6. Du känner dig inte trygg i er relation

Känner du att hen kan sticka när som helst och lämna dig för en annan? Då har du antingen en dålig självkänsla eller så har du en dålig magkänsla. Ibland ska du lite på din inre vägvisare.

Andra har också läst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Idun Minerals. Köp nu!