Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

6 saker du kan göra för att stärka din relation

Går ert förhållande på tomgång? Det kan verka svårt att hålla liv i kärleken när vardagens måsten pockar på, men egentligen är det inte så komplicerat. Maria Farm, legitimerad psykolog förklarar:

– Många klienter kommer till mig och önskar att de kände mer för sin partner, utan att förstå att man kan kicka i gång känslorna genom sitt beteende. Vi väcker känslor genom våra handlingar. Vi tror att det bara är tvärtom, att våra känslor påverkar våra beteenden, men ju mer du engagerar dig i något desto starkare känner du.

Maria Farm är legitimerad psykolog.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

1 av 6

1. Acceptera att känslor går upp och ner

Om förälskelse är en aptitretare är kärleken huvudrätt. Då övergången från det febriga förälskelsestadiet till lunkande vardagskärlek kan vara smärtsam är det många som finner tröst i att man gått in i ett djupare stadie av kärlek...

…men så kommer stunder, dagar eller till och med veckor då den där enorma kraften som håller en samman inte längre känns så stark.

– Det finns en föreställning om att man alltid känner lika starkt för en partner, men det gör man inte. Precis som att jobbet inte är spännande varje dag, eller att ens kompis är lika rolig att umgås med varje dag. Man kan inte hålla på att analysera varje dag hur man känner, säger Maria Farm.

Vissa dagar är det helt enkelt lite svårare att vara superkär än andra.

– Det är snarare när man märker att det är ett fixerat mönster med mycket negativitet som man kanske ska börja fundera på om man ska vara ihop.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar

1 av 6