Konstruktiv kritik är viktigt för nästan alla relationer. Tyvärr är det många som inte begriper det…
Så sluta peka finger mot varandra. Ni är trots allt ett lag!
1 AV 2
Konstruktiv kritik är viktigt för nästan alla relationer. Tyvärr är det många som inte begriper det…
Foto: iStock
2 AV 2
Så sluta peka finger mot varandra. Ni är trots allt ett lag!
Foto: iStock

6 idiotsaker som par gör som sabbar relationen

Bråkar ni hela tiden? Att vara i en relation kan vara alldeles, alldeles underbart. Men det är sannerligen ingen dans på rosor alla gånger!

Håll koll på de här sex punkterna för att slippa att hata varandra i smyg.

Alla par bråkar och det behöver absolut inte vara något fel med det. Ett riktigt bråk kan rensa massa underliggande tjafs som ligger och gror.

Tyvärr glömmer vi ofta bort VARFÖR vi bråkar. Att tjafsa om småsaker när det finns större problem gör ingen glad.

På sajten Woman's Day listar relationsexperterna Judith och Bob Wright 6 vanliga bråk som hotar vår kärlekslycka.

1. Ni skyller på varandra

Vems fel var det egentligen att semestern blev misslyckad eller att ni inte hann i tid till den där middagen? Fingerpekande är vanligt i längre relationer, men också rena döden för kärleken. Dina förväntningar är antagligen alldeles för högt ställda och ilska är sällan konstruktiv.

– Istället för att bråka om vems fel allt är, försök förstå varför du är så arg, vad som gick fel och hur det kan förändras i framtiden, säger Judith.

LÄS OCKSÅ: Hitta kärleken på nätet – guide till alla sajter

2. Ni bråkar om vardagssysslor

I en perfekt värld delar ni på hushållssysslorna. Tyvärr är världen sällan perfekt. Kanske är din partner dålig på att diska, slänger kläder omkring sig eller så ser hen helt enkelt inte "stökighet" på samma sätt som du.

Judiths teori är att det handlar om något helt annat. Det känns inte som om personen i fråga värdesätter vad du bidrar med i hushållet. Så istället för att bråka om smutsiga strumpor som ligger och dräller - prata om det underliggande problemet. Var ett LAG.

LÄS OCKSÅ: Därför är det grymt att schemalägga sex

3. Passiv aggressivitet

Vi har alla gjort det. Din sambo gör något som du stör dig på men istället för att ta upp det med personen går du runt och surar och fyrar av små passivt aggressiva kommentarer.

Det kokar under ytan och din partner kanske inte ens vet vad hen gjort för fel!

– Detta är väldigt farligt för många par tror att de har en väl fungerande relation i flera år, säger Judith.

LÄS OCKSÅ: Så förvandlar du trist vardagssex till helt OTROLIGT sex

4. Konstruktiv kritik

Det finns säkert tusen saker du stör dig på hos din partner. Men det betyder inte att du har rätt att förändra den personen eller angripa hen hur som helst.

Kanske tuggar han med öppen mun? Slurpar ljudligt? Det är okej att framföra kritik men se till att den är konstruktiv!

Hur kul tycker du det är när någon attackerar dig för dina ovanor? Se dessutom till att välja dina fajter, allt behöver inte komma på en gång.

LÄS OCKSÅ: ”Vi har en relation, men bara på hans villkor”

5. "Vad var det jag sa"

Den kanske vidrigaste frasen någon kan uttala. När något inte blir som man tänkt sig är det sista man vill höra att ens partner visste det hela tiden. Särskilt är det kastas i ansiktet på det där sättet.

Bara för att du insåg att något skulle gå snett behöver du inte trycka det i ansiktet på din älskade VARJE GÅNG. Skippa sarkasmen och prata som normala människor!

6. Du förväntar dig att han ska vara precis som när ni dejtade

Visst var det härligt när ni var nykära och inte kunde hålla händerna borta från varandra? Hen var äventyrslysten och ni gjorde massa kul ihop. Men bara för att det inte är så längre behöver inte betyda att er relation är sämre. Den kan ha fördjupats på andra plan som är mer värdefull.

Tänk inte bakåt, tänk framåt!