Är din dejt något att satsa på?
Är din dejt något att satsa på? Foto: Shutterstock

5 varningssignaler när du dejtar

Livet är för kort för att ödsla livsglädje på dåliga dejter.

Här är tecknen du bör vara vaksam på innan du investerar alldeles för mycket tid, energi och känslor i en potentiell relation.

1. Hen vill inte sätta en ”etikett” på er relation

Du kan inte kräva att bli kallad pojkvän eller flickvän på andra dejten. Men när ni hängt i några månader och personen i fråga fortfarande inte vill rubriksätta er relation bör du vara mer vaksam.

Det andas både brist på engagemang och kan eventuellt antyda att du inte är den enda som hen träffar.

– Om personen undviker alla konversationer om exklusivitet och etiketter efter flera månader, så är de sannolikt inte särskilt seriösa när det kommer till relationen, säger datingexperten Madeleine Mason Roantree till The Independent.

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar 

2. Hen tar aldrig första steget

Är det alltid du som planerar nästa dejt? Var, när och hur ni ska träffas?

Enligt Mason Roantree är engagemang en viktig del när det kommer till dejting. Annars riskerar det att bli en väldigt ensidig relation. Någon som verkligen bryr sig kommer också vilja bidra.

3. Hen vägrar kompromissa

Att människor inte alltid håller med varandra är känt sedan tidigare. Och det vore konstigt om du och din dejt hade exakt samma åsikt om precis allt.

Det är här det magiska ordet ”kompromiss” blir extremt viktigt.

– Det gäller att hitta den där medelvägen, som gör båda glada. Ni kanske inte är superglada, men ni är å andra sidan inte besvikna heller, säger dejtingcoachen James Preece.

Om din dejt är en person som alltid står orubblig i alla frågor, kommer det bara bli värre längre in i relationen.

LÄS OCKSÅ: Vanliga misstagen efter uppbrott som gör det svårare att gå vidare 

4. Dina nära och kära förstår inte tjusningen

Det är lätt att bli förblindad av kärlek. Därför kan det ibland vara viktigt att lyssna på utomstående. Om din familj eller dina vänner är negativt inställda till din partner är det viktigt att förstå varför och inte bara borsta det under mattan - även om alla naturligtvis inte kan komma överens.

– Personer i din omgivning ser ofta saker som du aldrig skulle se, säger Preece.

5. Du syns aldrig på hens sociala medier

Om ni är personer som inte är särskilt aktiva på sociala medier kan du sannolikt strunta i den här punkten.

Men om din partner scrollar Instagram och Facebook med religiös regelbundenhet och gärna uppdaterar med bilder kan det vara dåliga nyheter. Särskilt om personen tidigare lagt upp bilder på sina ex.

– Det kan betyda att du inte ses som ett långsiktigt alternativ eller att de fortfarande inte är redo att visa upp dig, säger Mason Roantree.