Vänder du ofta ryggen åt din partner i sängen kan det vara ett tecken på att er relation ligger risigt till
Vi listar fem dåliga sovvanor du ska se upp med
1 AV 2
Vänder du ofta ryggen åt din partner i sängen kan det vara ett tecken på att er relation ligger risigt till
Foto: Colourbox
2 AV 2
Vi listar fem dåliga sovvanor du ska se upp med
Foto: Colourbox

5 vanliga sömnvanor som kan sabba din relation

Sömn är väldigt viktigt för vårt välmående.

Men visste du att dina sovvanor även kan påverka ditt kärleksliv? Inspirerade av Independent listar vi fem saker som kan tyda på att slutet är nära för din relation. 

En god natts sömn kan göra under för hälsan. Om vi inte får vila ut ordentligt så har vi svårt att orka med kommande dag. 

Men sömnen påverkar också våra parrelationer. Sover du i samma säng som din partner finns det vissa saker du ska se upp med. För sajten Independent listar relationsexperten Jo Barnett fem vanliga sovvanor som kan sabba ditt förhållande om du inte ser upp.

Ni sover med ryggen mot varandra

Att somna rygg mot rygg är ett tydligt tecken på att förhållandet kan vara ansträngt. Jo Barnett menar att det kan göra att man känner sig utestängd och distanserad från sin partner. 

Därför är det bra att ägna lite tid åt varandra när ni går och lägger er. Lägg ifrån er telefonerna och prata ansikte mot ansikte innan ni släcker lampan för kvällen. 

LÄS OCKSÅ: Så påverkas din sömn av ditt kärleksliv  

Ni kommer inte överens om rumstemperaturen

En ny studie visar att det är vanligt att tjafsa över rumstemperaturen. Lösningen är att kompromissa. Är din partner väldigt frusen av sig kanske du kan undvika att öppna fönstret till sovrummet fullt lika ofta. 

Ta hänsyn till din pojk- eller flickvän så undviker ni onödiga bråk!

Ni slåss om täcket

Att sova ihop med en annan person kan vara mysigt men också krävande. För många innebär natten en återkommande kamp om täcket. 

Helt plötsligt vaknar man upp och är iskall då partnern lyckats sno hela täcket. Händer det ofta kanske det är dags att investera i ett större täcke.

LÄS OCKSÅ: 9 sovställningar som avslöjar er relation 

Ni ligger långt ifrån varandra på varsin sida av sängen

Om ni föredrar att sova på varsin sida av sängen kan det leda till att ni känner er   känslomässigt långt ifrån varandra. 

Vissa behöver ett större personligt utrymme än andra, men var då tydlig med det och berätta varför så att din pojk- eller flickvän inte missuppfattar det hela.

Ni går och lägger er vid olika tidpunkter

Sist men inte minst, att gå och lägga sig vid olika tider kan vara dåligt för ert förhållande. Man kan känna sig ensam för att inte tala om hur irriterande det kan vara att bli väckt mitt i natten då ens andra hälft kryper till kojs.