Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

5 vanliga kärlekskriser under semestern

Efter semestern är det många som skiljer sig. September är en av de månader då skilsmässor är som störst enligt statistiken. Vad beror det egentligen på? Och kan vi göra något åt det?

Vi frågade relationsexperten Anna Bennich Karlstedt om råd.

Anna Bennich Karlstedt, psykolog och relationsexpert.

Foto: / ANNA BENNICH KARLSTEDT

1 av 6

Skilsmässor vanligare än man tror

Äntligen semester och allt ska bli så bra. Det här är sommaren då vi ska hitta tillbaka till varandra. Känner du igen det? Många tror att sommaren ska vara den perioden då man ska laga sin sönderfallande relation.

Men verkligheten ser annorlunda ut. Har man en knackig relation och tror att sommaren ska vara lösningen på problemen då är man illa ute, men inte för alla. 
Istället för att lösa problemen dras de upp till ytan eftersom man har mer tid och helt plötsligt står man där och inser att de faktiskt kanske inte går att lösa. Många försöker att lappa ihop det under semestrarna men när det inte lyckas då ansöker man om skilsmässa.

LÄS MER: 9 skäl att skiljas eller börja kämpa

Varför skiljer sig så många efter semestrarna?

– Lever man i en dålig relation blir det tydligare än i vardagen att man inte har det bra efter man får mer tid för varandra. Man kanske dessutom har på grund av sina barn skjutit upp separationen trots att man redan har pratat på våren. Som att "vi förstör inte deras semester" utan nu biter vi ihop och åker till Gotland som vi har sagt, så tar vi tag i det i höst, berättar Anna Bennich Karlstedt, psykolog och relationsexpert.

Detta scenario är mycket vanligare än man tror och här har vi listat ner de 5 vanligaste kriserna som kan uppkomma under sommaren.

KLICKA VIDARE FÖR DE VANLIGASTE KRISERNA UNDER SOMMAREN.

1 av 6