Det är ett dilemma när personer man älskar inte går ihop.
Det är ett dilemma när personer man älskar inte går ihop. Foto: Shutterstock

5 tips för om din partner och dina vänner inte kommer överens

Du älskar dina vänner, och du älskar din partner. Men det är ingen garanti för att de ska älska varandra. Vad gör man om de inte kommer överens?

Men inspiration från Bustle listar vi fem saker du kan göra om din partner och dina vänner inte går ihop. 

1. Kommunicera ärligt med din partner

Det du så klart ska göra är att prata med din partner, för precis som alltid är bra kommunikation A och O i ett förhållande. Fråga din partner varför hen tror att hen inte kommer överens med dina vänner. Fråga vad hen gillar och inte gillar med dina vänner.

– Anklaga eller anta inte, men utforska med öppna frågor, säger sex- och intimcoachen Irene Fehr till Bustle.

2. Ha koll på när du ska inkludera – och exkludera – din partner

Det är en balansgång när din partner och dina vänner inte riktigt kommer överens.

– Var säker på att du vet när du ska inkludera, och exkludera, din partner. Vid vilka händelser och under vilken typ av omständigheter kommer din partner lysa? Och vilka händelser och situationer kan skapa problem? Genom att skilja på när du ska inkludera och exkludera kommer du hjälpa din partner att integrera med dina vänner, berättar relationsexperten Susan Winter för Bustle.

LÄS MER: 6 tecken på att relationen inte kommer hålla 

3. Analysera era värderingar och intressen

När det kommer till alla typer av relationer så handlar mycket om att dela värderingar och ha några saker gemensamt. Så om du delar detta med din partner och med dina vänner, men de ändå inte går ihop så kan det vara värt att analysera.

– Tänk på vad som är viktigt för dig och hur du går ihop på dessa plan med din partner och dina vänner. Det är helt normalt att inte gå ihop perfekt och ha separata aktiviteter, säger Fehr.

Men om ingen av dina vänner kommer överens med din partner är det nog bra att tänka ett varv extra.

– Det kan vara en röd flagg, antingen för din partner eller för dina vänner, säger Fehr.

4. Prata med dina vänner om situationen

Dina vänner känner dig förmodligen väl, och kan kanske se saker lite klarare än vad du kan med dina kärleksglasögon på.

– Prata med dina vänner på samma sätt som du pratar med din partner. Fråga hur de relaterar till din partner och hur de ser hen. De kanske har insikter om förhållandet med din partner som du inte har, berättar Fehr.

LÄS MER: Kärlekskris? 7 saker att testa innan ni gör slut 

5. Fundera på hur viktigt det är för dig

För vissa är det jätteviktig att ens partner och vänner kommer överens med varandra, för andra är det mindre viktigt. Hur känner du? 

Om du kommer fram till att det är väldigt viktigt för dig får du tänka ut vad som kan göras. Kan du sätta dig ner med dina vänner och din partner och prata om situationen? Kan ni alla ses i ett annorlunda sammanhang som gör det lättare att umgås? 

I slutändan är det du som eventuellt kan hamna i kläm, och då kan det vara skönt att göra något aktivt för att förändra situationen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Halva priset på ToppHälsa! 5 nr för endast 139 kr. Köp nu!