Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SEX & RELATIONER

Publicerad 7 dec 2017 14:31

5 tecken på att du behöver en Tinder-paus

– Att ta en kort paus och få en ny start kan vara det bästa, säger matchmakern Lori Zaslow.

– Att ta en kort paus och få en ny start kan vara det bästa, säger matchmakern Lori Zaslow.

Foto: Fotolia

Lägger du för mycket tid på att svajpa på olika dejting-appar eller går du på tio dejter varje vecka? 

Det kanske till och med börjar kännas som att ditt dejtingliv har förvandlats till ett extrajobb? Då kan det vara dags för en paus! 

Visst, Tinder är lite som en chokladask där man plockar ut godbitarna och låter de mindre lockande chokladbitar ligga kvar. Men du kanske har märkt att du har blivit mer dömande och kräsen? Att det kanske räcker med att en person hade ”fel skor” på sig på en bild för att du ska rata dem. Vem vet hur många perfekta matchningar du har skickat till vänster.

Tindrande kan gå över styr och du kan faktiskt behöva ta en paus ibland, det menar i alla fall några dejting-experter som Huffington Post har pratat med. Dejting-coachen Neely Steinberg berättar att hon ofta träffar klienter som blivit utbrända av sitt dejtande.

– Även om du möter någon som är bra, så kommer du kanske ändå höra en liten röst inom dig som säger: ”Kanske finns det ändå någon som är ännu bättre”, säger hon. 

– Då kan det vara svårt att verkligen fokusera på personen som du har framför dig. 

Så hur vet man då att man borde ta en paus? Steinberg och några andra dejting-experter har med hjälp av Huffington Post listat upp fem tecken: 

1. Du vill egentligen inte hålla på med nätdejting, men trots det fortsätter du säga till dig själv att du måste – annars kommer du aldrig träffa någon

Det ska vara kul att dejta, och att leta efter en ny kärlek ska inte kännas som ett extrajobb. 

– Det är ett dåligt tecken om du inte vet varför du håller på med nätdejtande. Jag vet att några av mina klienter blir utmattade av dejtandet och kan till och med tappa motivationen att träffa potentiella matchningar, säger Alysha Jeney, som är terapeut och ägare till Modern Love Counseling. 

Om du känner att dejtandet har tagit över så ska du stänga av notiserna på din telefon och begränsa dig till de få appar som fungerat bäst för dig. Eller så begränsar du ditt dejtande till en dag i veckan. 

LÄS OCKSÅ: Tinder förvandlar oss till grottmänniskor

2. Du "tindrar" efter eller under dina dejter

Förutom att det är väldigt otrevligt mot din dejt så är det också dåligt för dig själv. Så här säger matchmakern Lori Zaslow:

– Du kan inte få någon bra kontakt med någon om alla dina dejter smälter ihop. Det blir svårt att få bra kontakt med någon eller ge någon en chans om du hela tiden söker efter något annat, säger hon. 

3. Du bokar in flera dejter under samma dag

Du borde verkligen ta en paus. Speciellt om du ibland råkar dubbelboka. 

Ett skräckexempel på detta är historien om en man från Washington D.C som bokat in sex dejter under samma kväll. Händelsen blev viral tack vare att den första dejten twittrade om händelsen, samtidigt som hon sabbade killens fem andra dejter som han hade bokat in den kvällen. 

Hon gick fram till tjejerna och berättade precis som det var och stal hans dejter. 

https://twitter.com/LisettePylant/status/894746299571949569

Tillslut hade sex tjejer en trevlig kväll tillsammans och den dejtingsugna killen blev utan något sällskap. 

Så klart är det okej att dejta flera, men du kanske ska sprida ut dejterna en gnutta. Annars handlar dejtandet mindre om att träffa någon speciell och mer om att beta av dejt efter dejt. 

LÄS OCKSÅ: Singel? Så lyckas du på Tinder

4. Du blir allt mer bitter efter varje dejt

Det är klart att det kan kännas tungt om man gått på en miljard dejter och ingen av dem leder till något mer stabilt (om man nu vill det). Och då kan det ju hända att man blir lite bitter och Irriterad över att ha spenderat pengar på romantiska middagar och biobesök. 

Bitterheten kanske till och med har tagit över så mycket att det inte känns kul att gå på nya dejter – ta då en paus och kom igen när lågan brinner igen! Då blir du dessutom en härligare person att dejta. 

5. Du svajpar höger för att få matchningar, även om du inte är intresserad

– Ta en paus om du bara svajpar höger på folk för att få matchningar, om du samtidigt ignorerar dina icke förhandlingsbara krav. Du ska aldrig sänka din standard bara för att få en matchning och en potentiell dejt, säger matchmakern Lori Zaslow.

LÄS OCKSÅ: Hitta kärleken på nätet – guide till alla sajter

Prova på det äldsta tricket av alla

Men bara för att man tar en paus från dejting-apparna betyder det inte att man inte kan träffa nya människor, menar Lori Zaslow.

–  Gå till alla fester eller sammankomster som du har blivit inbjuden till, gå med i föreningar och prata med folk på dit lokala fik eller på gymmet, säger Lori Zaslow. 

– Du måste ta ur dina hörlurar ur öronen, hålla huvudet högt och ta mod till dig för att möta nya människor dagligen. 

Har du däremot bränt dig ordentligt av tinder-dejtandet så kan det vara bra att ta några veckors paus där du bara tar hand om dig själv och struntar i kärlekslivet en liten stund. 

– Att ta en kort paus och få en ny start kan vara det bästa. Fokusera på vad som gör dig lycklig och sluta planera ditt liv efter olika dejter.