Hur vet man om ens Tinder-match är sugen på en relation?
1 av 2: Hur vet man om ens Tinder-match är sugen på en relation? Foto: Unsplash
Det finns några tydliga signaler du ska vara uppmärksam på.
2 av 2: Det finns några tydliga signaler du ska vara uppmärksam på. Foto: Shutterstock

5 tecken på att din Tinderdejt vill ha något seriöst

Trött på singellivet? När man är sugen på ett förhållande är det bra att ta reda på om den man dejtar också är beredd att satsa. Gärna innan man träffas...

Hälsoliv har listat fem tecken på att din Tinderflört vill ha något seriöst.

Nu när hösten lagt sig som en blöt yllefilt över vårt avlånga land är det inte konstigt att längta efter en trygg famn att krypa upp i. Also known as en "seriös relation". Men hur vet du att din dejt är lika sugen som du på att laga mustiga höstgrytor ihop och, ja, investera känslomässigt?

Många verkar tycka att det är omöjligt, trots att dejtingappar har gjort det lättare än någonsin för oss att träffas. Kanske är det just därför. Tinder och andra former av nätdejting ge oss tillfällig och snabb bekräftelse, men motivet är inte alltid att hitta en långvarig relation.

Men det är fullt möjligt att skilja agnarna från vetet redan innan första dejten. 

LÄS OCKSÅ: Henrik Fexeus: Så vet du att din flört är intresserad

1. Hen vill träffas

Visst kan en dejt ställas in utan att det säger något om personens intentioner. En hamster kan dö. Gårdagens kasslergratäng kanske vara dålig. Nödsituation på jobbet. Och så visare.

Men om din flört ställer in flera dejter eller inte ens för dem på tal, då står du nog inte särskilt högt på prio-listan.

2. Hen planerar en riktig dejt

Att mötas första gången över en drink är inte ovanligt i dejtingsvängen, och behöver inte betyda att personen bara är ute efter sex. Men om personen i stället föreslår något lite mer uppstyrt och ordnat, som bowling, bio, middag eller en fika är det ett tecken på att personen kan vara beredd att investera - om ni klickar. 

Enligt dejtingexperten Meredith Golden, som Elite Daily talat med, ska man vara vaksam om personen förslår en hemmadejt:

– Om någon kommer till din lägenhet med en vinflaska på första dejten är målet inte ett förhållande, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: 12 typiska snubbar på Tinder

3. Hen vill träffas normala tider på dygnet

Att dejter förläggs till kvällstid är naturligt om man har normala arbetstider. Men om din Tinderflört bara hör av sig och vill ses sena kvällar och nätter är hen snarare kåt och ensam, än hänförd av din blotta existens.

Eller så har du precis inlett en romans med en vampyr...

4. Hen vill ha meningsfulla konversationer med dig

Om personen inte verkar genuint intresserad av vem du är och vad du gör, så är det INTE ett spel. Du är ren bekräftelse eller ett potentiellt ligg, men hen kommer inte anstränga sig för att lära känna dig. Ta bort matchningen i appen och gå vidare. Annars är risken stor att du blir offer för något av de här fula dejtingknepen

Du vet att personen är öppen för att lära känna dig om hen anstränger sig för att upprätthålla meningsfulla konversationer om dig, dina intressen, känslor och åsikter. Precis som du är nyfiken den du gillar kommer hen att vara nyfiken på dig.

5. Hen snålar med sexuella inviter

Det är bra att komma ihåg att de som använder Tinder och liknande dejtingappar för att få ligga hymlar inte med det. De kommer att föra sex på tal, om inte omgående så efter en stunds chattande. Om du samtycker till lite sexting med en främling – kör hårt och ha kul! 

Självklart kan en sexting-relation gå över i en seriös relation, men det står inte "JAG ÄR UTE EFTER EN SERIÖS RELATION" i en sexchattares panna direkt...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!