5 saker du inte ska hålla hemligt för din partner

Foto: Shutterstock

Tidigt i en relation kan det vara rimligt att undanhålla viss information om dig själv eller ditt förflutna.

Det finns emellertid några saker du borde vara öppen med åtminstone inom ett år.

Så här säger experterna till sajten Bustle.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

1. Var ser du din framtid?

Drömmer du om att flytta till ett annat land? Eller planerar du att återvända till din hemstad? Detta är något du borde vara öppen med eftersom det handlar om ett stort framtidsbeslut. Även om det inte finns några garantier för att ni kommer fortsätta vara ihop blir det åtminstone inte en fullständig överraskning längre fram.

LÄS OCKSÅ: 6 vanliga gräl när relationen djupnar 

2. Vill du ha barn?

Det är kanske inte ett ämne för första dejten, men huruvida du vill ha barn eller inte bör ändå föras på tal relativt tidigt. Det är bättre att lyfta eventuella framtidsförväntningar än att vänta för länge.

3. Var går gränsen?

Hur vi helst tillbringar vår fritid kan vara högst individuellt. Vissa tycker att en hemmakväll framför tv:n med sin partner är höjden av lycka, medan andra behöver mer egentid. Personliga gränsdragningar är viktiga i en relation. Om det betyder mycket för dig att kunna hänga med kompisar, utan din partner, bör du berätta det.

– Om du och din partner inte lyckas komma överens eller om den andra hela tiden struntar i de uppsatta gränserna, så riskerar det att bli ännu värre i framtiden, säger psykologen Nicole Issa till sajten Bustle.

LÄS OCKSÅ: Experter: Så ofta har lyckliga par sex 

4. Hur är din mentala hälsa?

Återigen, ditt psykiska mående är kanske inget du öppnar första dejten med, men det finns många fördelar med att vara öppen med en eventuell diagnos eller andra mentala bekymmer relativt tidigt. Det kan ge din partner en ökad förståelse för hur du fungerar, vilket gör att de lättare kan erbjuda sitt stöd.

5. Har ett tidigare förhållande påverkat dig?

Det är långt ifrån alla som vill prata om sina eller någon annans ex och det är helt okej. Däremot kan det vara värt att diskutera återkommande problem du haft i tidigare relationer.

– Alla har vanor som är djupt rotade och som tenderar att återkomma i relationer, säger psykologen Catalina Lawsin.

Genom att upplysa din partner om detta ger ni varandra en chans att mildra den typen av beteenden innan de blir problematiska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här