5 anledningar till varför varje kvinna borde onanera regelbundet

I dag vet vi att onani är ofarligt för både kropp och knopp.

Ändå är det fortfarande tabu att prata om den tidigare "syndiga sysslan".

Men det bör vi ändra på - för sex på egen hand har flera hälsofördelar.

Med inspiration av tidningen Huffington Post listar vi fem anledningar till varför kvinnor bör onanera mera.

Nej, det är inte 1700-tal längre. Således borde vi för längesedan ha slängt alla föreställningar om att onani är syndigt och farligt för hälsan i papperskorgen. Ändå lever tabut kring sex med oss själva kvar - och många tycker det är genant att prata om vad vi gör när vi är ensamma i sängen.

 

WEBBTEST: Vulva - har du koll på kvinnans könsorgan?

 

Men släpp det, för enligt en amerikansk studie har de flesta kvinnor över 18 år onanerat minst en gång. Och fördelarna är många:

 

1. Du somnar lättare. Alla får inte orgasm när de tar på sig själva, men njutningen i akten får både kroppen och huvudet att slappna av, vilket gör det lättare att somna. "Generellt sover man bättre efter att ha onanerat, eftersom man känner sig lugn och tillfredställd", säger Dr Lauren Streicher, gynekologiprofessor vid Northwestern University i USA.

 

LÄS OCKSÅ: 8 tricks: Så hittar du vägen till din orgasm

 

 

2. Du blir mer bekväm med din kropp. Det är lättare att tycka om sig själv om man lär känna sin kropp genom att utforska hur den ser ut, fungerar och vad den tycker om. Att testa olika onanitekniker gör det även enklare att uttrycka för en eventuell partner vad du tycker är skönt sex.

 

3. Det lindrar mensvärk. Orgasmer är muskelavslappnande och kan lätta på spänningar som både mensont och huvudvärk.

 

4. Stressen minskar. Det ter sig rätt självklart: När vi njuter slappnar vi av och kommer ner i varv. Onaniakten är alltså en bra återhämtningsstund, liksom yoga och massage.

 

5. Du blir gladare. Att njuta är detsamma som att må bra. Vid en orgasm frigörs endorfiner, som ofta leder till lyckokänslor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!