Mannen från Boston i USA skadade sin penis ordentligt när han tumlade runt i sänghalmen med sin partner.
Mannen från Boston i USA skadade sin penis ordentligt när han tumlade runt i sänghalmen med sin partner. Foto: Thinkstock/genrebild

42-årig bröt sin penis när han hade sex

En 42-årig man en fick en fraktur i sin penis när han hade sex med sin partner.

Tack vare akut operation är mannen återställd, skriver Daily Mail.

Penisfraktur

Penisfraktur är ett akut tillstånd, som innebär att kapseln kring en svällkropp brister. Man får då en stor blodutgjutning under penishuden.

En fraktur kan uppstå genom slag eller tryck mot en erigerad penis, till exempel vid samlag. En penis har egentligen inga ben, en penisfraktur är alltså en ruptur på penisens svällkroppar.

 

Källa: Netdoktor

Mannen från Boston i USA skadade sin penis ordentligt när han tumlade runt i sänghalmen med sin partner. I hettan råkade han av misstag stöta in i partnerns perineum, området mellan könsorganet och anus. Kraften i stöten fick den ädlare delen att vika sig. Mannen kände en stark smärta, erektionen lade sig och blod sprutade ut ur urinröret.

 

Han fördes i ilfart med ambulans till sjukhus, där läkarna beslutade att omedelbart operera. Det visade sig att olyckan orsakat en spricka i bindväven, kallad för tunica albuginea på latin och som omger svällkropparna, enligt en text publicerad i The New England journal of medicine

Skadan riskerade göra mannen impotent samt göra penis sned.

Men historien ser ut att ha slutat lyckligt.

Behandlingen gav mannen tillbaka förmågan både att få och behålla erektion. Utseendet på densamma ska heller inte ha förändrats, enligt rapporterna.