Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”När du är tillfreds är det lätt att älska, lätt att skratta och lätt att känna glädje.”
”När du är tillfreds är det lätt att älska, lätt att skratta och lätt att känna glädje.”
”När du är tillfreds är det lätt att älska, lätt att skratta och lätt att känna glädje.”
”När du är tillfreds är det lätt att älska, lätt att skratta och lätt att känna glädje.” Foto: Shutterstock

4 tecken som tyder på att du är bekväm i ditt förhållande

Att dela Netflix-konto och kalla varandra för ”gullis” kan vara tecken på att ni känner er bekväma i ert förhållande.

Hälsoliv listar fyra saker som tyder på att ni är kära och tillfreds med varandra.

Att som par bli bekväma i ett förhållande förknippas ofta med att romantiken sinar och sexlivet dör ut. Och så kan det också vara, men då kanske den bakomliggande orsaken är något annat än att ni bara är bekväma med varandra.

Att vara bekväm i ett förhållande handlar om att du är tillfreds.

– När du är tillfreds är det lätt att älska, lätt att skratta och lätt att känna glädje. När du och din partner är bekväma med varandra kan ni ta beslut som påverkar er framtid positivt. Ni kan planera den bästa resan, den bästa festen och det bästa livet någonsin, säger Heather Kristian Strang, spirituell författare och matchmaker, till Elite Daily.

Men hur vet man om man är bekväm i sitt förhållande? Med inspiration från Elite Daily listar vi fyra tecken som tyder på det.

LÄS MER: Psykologen: Enkla receptet för ett bra förhållande 

1. Ni stressar inte kring småsaker

Om du och din älskling är bekväma runt varandra är ett tecken faktiskt att ni delar Netflix-konto. Det säger online-relationsexperten Julie Spira till Elite Daily. Det kan låta märkligt, men det finns faktiskt en väldigt stor trevnadskänsla i att dela något så världsligt med någon. Det visar också att ni litar på varandra på så sätt att ni delar känslig information med varandra och vet att det andra inte kommer dela den vidare

2. Ni har smeknamn för varandra

Man kan störa sig på par som kallar varandra ”snuttegull” och ”bubbis”, men sanningen är att partners som kallar varandra för olika smeknamn troligtvis känner sig väldigt säkra i sin relation. En studie visar att smeknamn är ett tecken på ett starkt förhållande.

LÄS MER: Fyra små ord som kan förbättra ert sexliv  

3. Du börjar slappna av

Ett annat tecken på att du och din partner trivs med varandra är att du inser att din partner kommer behandla dig oavsett hur du ser ut. Med andra ord, du känner inte längre att du behöver vara superfixad från topp till tå hela tiden.

– När du känner dig bekväm i ditt förhållande betyder inte det att du är lat, det betyder bara att du har en chans att vara dig själv, förklarar Spira.

Kom också ihåg att bekvämlighet inte innebär slutet av hetta, passion och sex i förhållandet. Spira råder att om båda parter är ”villiga att testa nya sexuella upplevelser och är engagerade i att älska regelbundet”, så behöver gnistan aldrig dö. 

– När du gör det här, blir ditt ”bekväma” förhållande det bästa förhållandet du någonsin haft, säger Spira.

LÄS MER: 5 tydliga tecken på att din dejt verkligen diggar dig 

4. Ni har rutiner

Ni vet att ni känner er bekväma i ert förhållande om ni har rutiner.

Par som känner sig bekväma i sitt förhållande ”har en rutin, så som en tid på dagen att sms:a eller ringa, eller att veta att ni har en stående dejttid under helgen”, säger Spira.