Det är svårt att gå vidare om man fortfarande hoppas att exet ska ändra sig och vilja bli tillsammans igen. Här är tecknen som kan hjälpa dig att bli fri.
Det är svårt att gå vidare om man fortfarande hoppas att exet ska ändra sig och vilja bli tillsammans igen. Här är tecknen som kan hjälpa dig att bli fri. Foto: Shutterstock

4 tecken på att ditt ex har kommit över dig

Även när förhållandet tagit slut kan det vara svårt att sluta hoppas.

Har ditt ex lika starka känslor för dig, eller är det bara idiotiskt att fortsätta tråna? Här är fyra saker som avslöjar om din före detta har gått vidare.

Det tar olika lång tid att komma över varandra efter ett uppbrott. En del kan gå vidare, kanske till och med övergå till platoniska vänner, i samma stund som deras Facebook-statusar ändrats till ”singel”. För andra väntar månader av att pendla mellan motstridiga känslor. Kan det bli ni igen? Är hen fortfarande kär i dig? Vad betyder det här sms:et?

Det finns så klart exempel på par som återförenats och sedan levt lyckliga tillsammans, men det kan också vara destruktivt att tråna efter sitt ex och hoppas att ni ska bli ihop igen. Det kan hindra en från att gå vidare och leva sitt liv fullt ut.

Här är en lista över tecken på att exet faktiskt har gått vidare.

1. Hen har börjat träffa någon ny

Att exet har börjat dejta igen är visserligen inte ett säkert bevis på att hen har kommit över dig, även om det ofta ett tecken på att personen i alla fall aktivt försöker gå vidare. Graden av seriositet går ofta att utläsa i sociala medier. Om ditt ex verkar lycklig i sin nya relation, ändrar relationsstatus eller helt enkelt använder ett språk som indikerar att det här är på riktigt – då är det nog dags att sluta hoppas.

2. Er kontakt har börjat rinna ut i sanden

Ett annat säkert tecken enligt matchmakern Susan Trombetti, som Elite Daily pratat med, är att ditt ex inte hör av sig lika ofta.

– Hen ringer inte längre för att berätta roliga nyheter – du hör om hens nya jobb eller befordran genom andra. När ni väl pratar inser hen inte hur länge sedan det var ni hördes av, förklarar hon.

Ett exempel kan vara att hen inte gratulerar dig på din födelsedag. Om hen gör det annars men inte nu kan det antingen bero på att hen glömt bort det, eller på att hen inte ser någon poäng med det.

LÄS OCKSÅ: 36 frågor som får er att bli kära i varandra 

3. Hen beter sig avslappnat när ni ses

Att springa in i ett ex är för många förenat med både rädsla och förhoppningar. Kommer det slå gnistor i en nytändning? Kommer det bli pinsamt och stelt? Både flirtig stämning och stelhet är en indikation på att det fortfarande kan finnas kärlekskänslor kvar.

Men om ditt ex är helt avslappnad när ni träffas hos en gemensam vän eller ser varandra på stan är det troligt att hen inte har några dramatiska känslor kvar kring ert uppbrott.

4. Hen verkar uppriktigt glad över att du dejtar andra

Det går absolut att dejta även om man fortfarande har kvar känslor för sitt ex. Det kan också kännas frestande att börja dejta just för att man har känslor, med en förhoppning om att ens ex ska inse sitt misstag och vilja försöka igen.

Om du träffar någon ny och ditt ex verkar oförfalskat glad för din skull är det troligen en av de tydligaste signalerna du kan få.

LÄS MER: Så kommer du över ett ex – på det vetenskapliga sättet

LÄS MER: Oväntade sättet: Så kommer du snabbast övet ditt ex 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!