4 tecken på att din partner ljuger i sina sms

Är din partner ärlig när ni smsar?

Foto: Shutterstock

Är din partner ärlig när ni smsar?

Är du orolig för att din partner ljuger för dig när ni sms:ar eller chattar?

Elite Daily pratade med psykologen Joshua Kaplow om vilka varningstecken du ska hålla koll på.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hen försvinner plötsligt

Dr. Joshua Klapow berättar för Elite Daily att en förändring i din partners sms-vanor är en av de största faktorerna att hålla koll på. Specifikt på när hen svarar. Om din partner tidigare varit väldigt snabb med att svara och nu återkommer mer långsamt efter att du exempelvis frågar vad hen gjorde i går kväll tyder det på att hen har tänkt igenom sitt svar lite extra. 

Det är dock viktigt att komma ihåg att det kan finnas andra förklaringar till att din partner inte svarar direkt. Men, ibland om hen är seg på att svara kan det vara för att hen håller på att snickra ihop en lögn.

LÄS MER: 7 enkla vanor som stärker relationen 

Hen överförklarar

En annan detalj att håla koll på är stilen din partner sms:ar på.

Dr. Klapow förklarar att om din partner normalt sett skriver korta och koncisa meddelandet för att helt plötsligt skicka noveller till svar kan det tecken på röd flagg. När människor känner sig skyldiga tenderar de att överförklara.

Hen använder ett annat språk

Var uppmärksam på om hen börjar skriva sina svar med okaraktäristiska fraser eller ord. Enligt Dr. Kaplow kan en person hinta om att hen ljuger när hen säger saker hen inte brukar säga – särskilt emotionella ord eller fraser.

När någon ljuger är hen inte sann mot sig själv, så det är inte så konstigt om hens språk då inte skulle vara som vanligt heller.

LÄS MER: 6 vanliga gräl när relationen djupnar 

Hen byter snabbt samtalsämne

Ett av de mer tydliga tecknen på att din partner ljuger är att hen abrupt byter samtalsämne under en konversation. Hen vill förmodligen undvika ämnet eller frågan ni var inne på.

Ingen säkerhet

Även om dessa fyra saker alla är tecken på att din partner kan ljuga är de inga garantier för att det är så. Därför är det också viktigt att du inte drar slutsatser enbart efter detta. Om du är orolig för att din partner ljuger för dig ska du prata med hen face to face och fråga rakt ut om hen verkligen talar sanning eller inte.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här