4 tecken på att din dejt är redo att binda sig

Foto: Shutterstock

Hur vet man att någon är redo att ta nästa steg i en relation? Det går förstås att fråga rakt ut, men det kan vara läskigt, särskilt om er förbindelse är relativt färsk.

Här är 4 tecken du kan hålla utkik efter i stället. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

När ni dejtat ett tag är det nästan oundvikligt att börja tänka på framtiden. Är det här personen för mig? Är hen redo att gå in i ett förhållande? Är jag redo? Och så vidare.

För att veta att ni befinner er på samma blad i relationsboken finns det några tydliga signaler.

Så här säger Elite Dailys relationsexpert:

1. Du har varit hemma hos din dejt - och känner dig som hemma

Att släppa in vem som helst i sitt hem är inte självklart för alla. När personen dessutom vänder ut och in på sig själv för att du ska känna dig välkommen blir det extra tydligt i vilken riktning ni är på väg.

När du har en tandborste på plats eller fått en helt egen litet hörn i garderoben behöver du sannolikt inte undra mer.

LÄS OCKSÅ: 3 tidiga tecken på att din relation inte kommer hålla 

2. Hen har introducerat dig för sina närmaste

Att träffa någons föräldrar kan vara ett stort steg och sker oftast inte tidigt i dejtingfasen. Men det är ett gott tecken om du bjudits in i andra sociala sammanhang, som en jobb-aw eller en fest med hens närmaste vänner.

– Du är en viktig del av deras liv och de vill att alla ska veta det, säger matchmakingexperten Susan Trombetti till Elite Daily.

LÄS OCKSÅ: Kroppsspråket som visar att du är intresserad 

3. De stannar kvar efter ert första bråk

Konflikter uppstår alltid och att bråka är helt naturligt. Hur en person bråkar och hur hen beter sig efteråt kan däremot ge väldigt viktiga indikationer för framtiden.

– Om de stannar och försöker lösa konflikten, i stället för att ställa till med drama och sticka, så är det ett tecken på att hen är engagerad i er framtid, säger Trombetti.

Att fly en konflikt är ofta den enklaste utvägen. Den som stannar kvar visar att hen vill vara med dig, även när det är tufft.

Det kan förstås finnas rimliga skäl till att någon försöker undvika konflikter, som är kopplat till deras förflutna. Så det behöver inte betyda att hen inte bryr sig.

LÄS OCKSÅ: Vanliga ovanan som sabbar många relationer 

4. De är öppna med sina framtidsdrömmar och rädslor

Att visa sig sårbar inför någon annan är oerhört svårt för många. Så, om du vet allt om hens framtidsdrömmar och största rädslor är det ett gott tecken. De vågar öppna upp sig och bjuder in dig i sitt liv, de litar på dig och är villiga att investera i dig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här