4 sätt att skapa mer intimitet i förhållandet

Ett enklt sätt att skapa mer intimitet fysiskt är att hålla handen oftare.

Foto: Shutterstock

Ett enklt sätt att skapa mer intimitet fysiskt är att hålla handen oftare.

För vissa kommer intimitet i förhållandet naturligt, andra behöver jobba mer på det.

Med inspiration från Elite Daily listar vi fyra saker du kan göra för att skapa en mer nära relation.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

1. Bli kreativa

Det krävs inte mycket för att vara lite mer fysiska med varandra i vardagen. Sitt närmare varandra när ni tittar på tv, massera din partners axlar när du märker att hen är trött och stressad, håll handen på söndagspromenaden. Små gester som i längden skapar mer intimitet mellan er.

LÄS MER: 5 sätt att bygga tillit i förhållandet 

2. Fixa i köket

Okej, denna kanske låter lite märklig men låt oss förklara. Om din partner är den som brukar laga mat, se till att det är du som diskar och städar upp efteråt. Ni är två i ert förhållande och ska därför hjälpas åt hemma. Om du märker att din partner inte är på topp, låt hen vila medan du fixar middagen. Genom att göra småsaker för din partner, så som att laga mat, städa eller organisera sådant hen hade på sin to do-lista så visar du att ni är ett team som hjälps åt.

3. Små överraskningar

Gester behöver inte alltid vara stora för att ha en stor påverkan, små överraskningar funkar precis lika bra. Ge din partner en blombukett en grå onsdag, gör hens favoritefterrätt till lördagsmiddagen, bjud med hen att se den nya filmen på bio alla pratar om. Hitta på små saker som visar att du uppskattar hen helt enkelt.

LÄS MER: 5 tecken på att ert förhållande är på väg åt rätt håll 

4. Skriv kärlekslappar

Kärleksbrev är ju en riktig klassiker, men det kan vara lättare att skriva kortare lappar. Vad uppskattar du hos din partner? När får hen dig att må som bäst? Vilket minne med hen älskar du att se tillbaka på? Vilka egenskaper har din partner som du beundrar? Fundera på sådana saker och skriv ner dem för att sedan ge lapparna till din partner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer