Ibland räcker inte en förälskelse för att bygga en relation.
Ibland räcker inte en förälskelse för att bygga en relation. Foto: Shutterstock

3 vanliga tecken på att ni passar bättre som vänner

Visst är det härligt att vara förälskad?

Det är emellertid stor skillnad på en tillfällig fling och vad som faktiskt kan leda till en seriös relation.

Här är tre tecken på att ni passar bättre som vänner än som ett par.

Ibland är man inte ute efter ett seriöst förhållande och vill mest ha kul. Och det är helt okej. Men om du faktiskt vill kila stadigt finns det vissa saker att tänka på, så du inte går på onödiga minor.

Att du är förälskad i någon betyder inte nödvändigtvis att du ska inleda en relation.

Här är tre tecken på att ni passar bättre som vänner, inspirerat av Elite Daily.

1. Det finns ingen kemi

Ibland blir vi förälskade i idén av en person snarare än den faktiska personen. Kemi och attraktion måste trots allt finnas där för att det ska hålla i långa loppet.

– Det handlar inte bara om huruvida du tycker att hen är attraktiv eller inte. Vi kan tycka att vänner är attraktiva utan att känna en attraktion till dem, säger psykologen Joshua Klapow till Elite Daily.

Med det sagt kan detta förstås förändras över tid. Men det bör åtminstone finnas en antydan till kemi som går att bygga vidare på.

LÄS OCKSÅ: 6 vanliga gräl när relationen djupnar 

2. Ni är olika långt i relationen

Om du är kär och dina känslor tycks vara besvarade är det en bra början. Men det gäller också att vara överens om vad tanken framåt är. En varningssignal kan vara ett hen inte vill sätta en etikett på er relation.

Som Hälsoliv tidigare skrivit kan detta vara både en brist på engagemang och möjligen betyda att ni inte är exklusiva i hens ögon.

– Det är som upplagt för hjärtesorg. Då är det bättre att avsluta, säger Klapow.

LÄS OCKSÅ: Fem vanliga fällor som förstör din relation 

3. Ni har olika syn på relationer

Vissa vill tillbringa all vaken tid tillsammans, andra behöver frihet och egentid. Om ni har svårt att hitta en mellanväg är det möjligt att ni inte är romantiskt kompatibla i långa loppet.

– Om du är förälskad, men inte romantiskt kompatibel, så kommer relationen sannolikt inte bli långlivad, säger Klapow.

Vänner eller tack och hej?

Att bli vän med någon du dejtat är förstås inte helt problemfritt – även om du gillar personen och gärna hänger med hen.

Har du en gång haft starka känslor för personen kan det vara svårt att skaka av sig. Då kan det helt enkelt vara bättre att bryta helt, så hövligt som möjligt. Det är helt upp till dig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!