Vissa relationer är bättre att lämna förr hellre än senare.
Vissa relationer är bättre att lämna förr hellre än senare. Foto: Shutterstock

3 tidiga tecken på att din relation inte kommer hålla

Tidigt i en relation är det lätt att dras med i passionen. Men ibland är det dömt att misslyckas redan från början.

Här är vanliga varningsflagg på att det inte kommer hålla.

Alla relationer slutar inte med ”sen levde de lyckliga i alla sina dagar”. Då kan det vara bättre att gå vidare förr snarare än senare – innan du investerat alldeles för mycket tid, känslor och energi.

För sajten Elite Daily listar relationsexperten Karin Winter tre tidiga varningssignaler på att förhållandet riskerar att inte bli långvarigt. Men det finns hopp.

LÄS OCKSÅ: 6 vanliga gräl när relationen djupnar 

1. Ni bråkar mycket

Konflikter uppstår alltid i relationer och det är helt normalt att bråka då och då. Men om ni redan från början hamnar i luven på varandra konstant kommer det knappast bli bättre längre fram – snarare tvärtom.

– Även om det inte är något fel med att vara oense, om ni sällan är på samma sida kan det vara ett tecken på att ni helt enkelt inte är kompatibla, säger Winter.

2. Hen är opålitlig

Att inte kunna räkna med din respektive kan vara förkrossande för kärleksgnistan. Enligt Winter bör du vara vaksam om hen redan från början ställer in dejter i sista minuten, vägrar svara på sms eller alltid kommer försent. Det visar helt enkelt brist på respekt.

LÄS OCKSÅ: Studie: Så ofta är det ”normalt” att ha sex 

3. Du känner dig underprioriterad

Att vara tillsammans innebär att ni automatiskt bör hamna högst upp på varandras priolista. Det kanske inte går precis varenda gång, men ni ska åtminstone känna att ni är prioriterade på regelbunden basis.

Återigen, om det tidiga beteendet är att bortprioritera kommer det knappast bli bättre längre fram.

Så hanterar du problemen

Som sagt, relationen behöver inte vara dödsdömd även om du upplevt ovanstående punkter. Men det kan krävas att du ställer några tuffa och ärliga frågor, både till dig själv och din partner. Om personen är motiverad, men saknar verktygslådan för att relationen ska funka finns chansen att ni kan lösa det.

– Om de verkligen vill vara med dig, så kommer de jobba för att uppnå det målet, säger Winter.

Å andra sidan, om din partner inte är motiverad att tackla eventuella problem kan det vara dags att tänka på refrängen. Det kan antyda att de inte är tillräckligt investerade i relationen för att den ska hålla på lång sikt. Det är som upplagt för en besvikelse längre fram.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + boken Träna hemma av Annika Sjöö. Läs mer!