De är inte bara söta, de är också det perfekta sällskapet.
1 av 2: De är inte bara söta, de är också det perfekta sällskapet. Foto: SHUTTERSTOCK
Här är elva anledningar till varför katter är bättre sambos än människor.
2 av 2: Här är elva anledningar till varför katter är bättre sambos än människor. Foto: SHUTTERSTOCK

11 skäl till att katter är bättre sambos än människor

De ger dig presenter, de får dig att se bra ut på sociala medier och de hymlar aldrig med vad de tycker. Katter, alltså. Det där är bara några av alla saker som gör katter till bättre livskamrater än än människor.

1. De läser av hur du mår

Du behöver inte säga något. Din katt kommer märka om du är upprörd eller låg och göra sitt bästa för att visa sitt stöd. 

2. De är perfekta sängkamrater

Med katter slipper du bråka om täcket och du behöver aldrig oroa dig för att bli väckt av ett par iskalla fötter mot huden. 

LÄS MER: 12 irriterande saker med att sova ihop 

3. De gör sig bra på sociala medier

Det är få saker som gör sig så bra på Instagram som en gullig katt. De får helt enkelt lajksen att rulla in som de ska. Det finns till och med appar för den som vill klippa in katter i sina foton. Finns det lika populära appar för flick- och pojkvänner? Nä, trodde väl inte det. 

4. Katter är mästare på att få dig att koppla av

Forskning visar att vi blir mer harmoniska av att ha katter omkring oss. Inte så konstigt, alla blir väl lugna av en katt som spinner? Dessutom är en spontan knådmassage av de där söta små tassarna snarare regel än undantag. Hur ofta får du det av en partner?  

5. De kommer med små presenter

Katter älskar att visa uppskattning i form av små överraskningar. Om de trivs är det mycket möjligt att de vill se till att varje dag är julafton. Att hitta de blodiga kvarlevorna efter en sparv eller ett muskadaver på farstutrappen kanske inte stod högst upp på din önskelista – men det är ju tanken som räknas!

6. De är kapabla att ta hand om sig själva

Inte varit hemma på hela dagen? Inga problem. Din pälsklädda älskling har antagligen inte ens märkt att du varit borta.

7. Du behöver inte svära dem evig trohet

Att ta in en katt i sitt hem innebär att ta på sig stort ansvar, men det är inte för evigt. Det må låta makabert, men en katt lever i genomsnitt 15 år.

LÄS MER: Forskare: Katter älskar visst människor 

8. De håller inte inne med saker

Tycker de inte om maten du serverat? Klappar du dem på fel sätt? Då kommer du att bli varse det. I bästa fall räcker det med ett fräs eller ett ilsket jamande för att du ska fatta, i värsta fall ett rivsår. Men katter kör i alla fall med raka rör. 

9. Du kan lita på att de sköter sin hygien

Om du väljer att leva med en katt i stället för med en partner kommer du aldrig att hamna i en situation där du behöver fråga "Varför duschar du aldrig?" eller "Hur länge har du haft samma strumpor?" Katter kan sin hygien. 

10. De kommer inte med dåliga råd

Behöver du få prata av dig om en tung vecka på jobbet, en förälder som beter sig illa eller den där idioten med barnvagn som körde över din fot på pendeltåget i morse? Medan en partner kommer ställa störiga följdfrågor eller (i all välmening) kommer med dåliga råd, så kommer en katt bara lyssna tyst. 

11. De får dig att känna dig utvald

Katter är restriktiva när det kommer till vilka de släpper in i sitt liv. Men har du väl vunnit en katts kärlek så vet du att det är på riktigt.  

Aktuellt just nu