1 av 3
2 av 3
3 av 3

10 saker du bör tänka på innan du börjar dejta en vän

Riktigt bra och nära vänner växer inte på träd - därför kan det vara sjukt läskigt när de där varma kompiskänslorna förvandlas till något mer. 

Inspirerade av Huffington Post listar Hälsoliv några saker du bör tänka på innan du tar steget.

1. Är båda lika intresserade?

Innan du kastar dig in i dejtingbubblan är det sannolikt en god idé att undersöka vart landet ligger. Vill båda det här lika mycket eller är en av er ljusår före den andra i varma känslor?

2. Första kyssen kommer kännas sjukt konstig

Är det här verkligen samma person som jag bara för några veckor sedan hade fis-tävling med framför senaste avsnittet av "Lyxfällan"?

3. Vad händer om ni gör slut?

Nej, jorden kommer sannolikt inte reduceras till ett öde ökenlandskap fullt med människoätande zombies, men det finns förstås andra saker att oroa sig över. Hur kommer er vänskap påverkas? Kommer ni fortfarande vara vänner? Är er relation för alltid förändrad? Blir det inga fler Netflix-maraton i mjukisbyxor smyckade med ostbågsfläckar?!

4. Kan du hantera att du vet ALLT om personens olika ex?

Bästisar berättar allt för varandra. Ofta in i minsta detalj. Det positiva är att du kan undvika fallgropar som tidigare hjärtevänner snubblat handlöst i. Det negativa: Du kommer jämföra dig med precis alla och ifrågasätta varje steg du tar!

5. …Och att personen vet ALLT om dig!

Som den där gången du blev kastrullfull och vaknade upp i grannens rabatt. Eller när du i förtroende avslöjade att du ibland äter dina snorkråkor, att du innerst inne är sjukt osäker i sociala situationer, alla dina dåliga sidor, att du fortfarande lyssnar på Backstreet boys helt oironiskt.

6. Å andra sidan har du sannolikt redan träffat hens föräldrar

Stort plus! Fatta att slippa den nervpressen? Förhoppningsvis har de redan ett gott öga till dig.

7. "Pinsamma tystnader"-stadiet är passerat

Ni trivs ju redan i varandras sällskap och har alltid något att prata om så obekvämt kallprat om väder och vind är onödigt. Dessutom: Ni KAN vara tysta utan att det blir pinsamt.

8. Det blir svårare att klaga öppet om din nya pojkvän/flickvän

Sannolikheten är stor att ni delar vänskapskrets vilket gör diskussioner som "hon städar aldrig!" eller "han lyssnar aldrig på mig!" svårare utan att trampa någon på tårna.

9. Ni behöver inte komma på gulliga smeknamn

Det är nämligen kirrat sedan länge. Ni har minst tusen smeknamn på varandra, alla är måhända inte passande för en relation, men vem bryr sig?

10. Du kommer dejta din bästa vän

Det finns både fördelar och nackdelar med att dejta sin bästis. Men i slutändan: Om allt går vägen så kommer du ha en oslagbar kombo. En bästis och en partner i ett. Och det är ju trots allt helt fantastiskt.