Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Arbetar hemma. I dag kan Sara vara med sina barn en hel dag mitt i veckan om hon har lust. "Det har jag längtat efter", säger hon.Arbetar hemma. I dag kan Sara vara med sina barn en hel dag mitt i veckan om hon har lust. "Det har jag längtat efter", säger hon.Arbetar hemma. I dag kan Sara vara med sina barn en hel dag mitt i veckan om hon har lust. "Det har jag längtat efter", säger hon.
Arbetar hemma. I dag kan Sara vara med sina barn en hel dag mitt i veckan om hon har lust. "Det har jag längtat efter", säger hon. Foto: Jörgen Hildebrandt

Sara bytte karriär och startade eget

Hon hoppade av chefstjänsten för att satsa på sin dröm - att driva en barnvaktsförmedling. 

- Äntligen bestämmer jag över min egen tid, säger Sara Svedberg, 35, från Stockholm.

FAKTA

Namn: Sara Svedberg.
Ålder: 35.
Familj: Maken Jesper. Barnen Emmy, 7, och Max, 4.
Bor: Kungsholmen i Stockholm.
Min dröm: Att driva en barnvaktsförmedling.
Tips till andra som vill satsa på sin dröm: Tror du på något, håll fast vid det och kör!

I botten är hon utbildad socionom och har länge arbetat med rekryteringsfrågor. Första barnet, Emmy, kom 2003. Sara och hennes man Jesper slungades in i ”familjepusslet”.  Farmor och farfar hjälpte till med barnpassning, men Sara och Jesper kände att behovet var stort.

 – Hur ska livet levas egentligen? Ska man jobba deltid? Sådana tankar gick runt, säger hon.

 Sonen Max kom 2006 och stressen ökade. I samma veva började Sara märka att det blev allt vanligare med unga tjejer som hämtade på dagis. Hon fick idén att starta en barnvaktsförmedling. Det skulle innebära uppsägning från jobbet som personalchef och en osäker framtid. 

 Hon diskuterade saken med Jesper som gjorde tummen upp: ”Gör din grej!”

 På hösten 2009 föddes hennes aktiebolag  Barnflickan Stockholm. Barnflickorna rekryteras enskilt till varje kund och får utbildning och coaching av en barnpedagog. Ryktet spreds bland bekanta och kunderna vällde in.

 

Från att ha flängt runt mellan olika kontor flera dagar i veckan har hon nu sitt arbetsrum hemma. I vardagsrummet leker barnen.

 – Jag kan vara med dem en hel dag mitt i veckan om jag har lust, det har jag längtat efter, säger hon.