Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
"Det var ditt fel", är ingen bra start för en lång relation.
personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
"Det var ditt fel", är ingen bra start för en lång relation.
personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
"Det var ditt fel", är ingen bra start för en lång relation.
personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
"Det var ditt fel", är ingen bra start för en lång relation. personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Thinkstock.com

Saker du aldrig bör säga till din partner

Du vet det innerst inne - det blir inte bättre om du säger det - men ändå kan du inte låta bli att säga "Vad var det jag sa"! 

Låt bli det, och rädda relationen, råder äktenskapsexperterna doktor Charles och Elizabeth Schmitz, skriver Psychologytoday.com

De äkta makarna Schmitz ligger bakom bästsäljaren "Building a love that lasts" och i artikeln på Psychologytoday understryker de vikten av att hålla tand för tunga i vissa lägen. För lika viktigt som att säga rätt saker till varandra, är det att undvika att säga "fel" saker.

 

1. Det är ditt fel

 Beslut vi fattar blir ibland på tok, men skuldbeläggande är aldrig rätt väg att gå. Det stöter bort er från varandra istället för att föra er samman. Dessutom underminerar det förtroendet och tilliten i ert förhållande.

 

2. Vad var det jag sa!

 Det finns ingen anledning att påminna din älskade att du hade rätt och att hon/han hade fel. Strö inte salt i såren!

 

3. Offentlig kritik

 Att avslöja privata hemligheter eller kritisera din partner offentligt är ingen bra idé och kan åsamka permanent skada vad gäller förtroendet i er relation.

 

4. Varför gör du alltid...

 Att fokusera på din partners svagheter istället för att uppmuntra  hennes/hans goda sidor kommer bara att öka svagheterna och underminera deras styrka. Det är början på en nedåtgående spiral för förhållandet om någons svagheter hela tiden understryks. Succé föder succé - satsa på beröm istället!

 5. Fråga efter din partners åsikt - och sedan gör du tvärtom

 Det här beteendet tyder på bristande respekt för din partner. Föreslår han/hon ett antal restauranger när du ber om det men ändå väljer någon helt annan kan dina handlingar upplevas som att du inte bryr dig om eller respekterar den andres förslag/åsikter.