Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 21 nov 2011 15:02

Uppdaterad 22 nov 2011 08:44

Så tappar du kilon - snabbt!

Rekordbantaren Veronica Johansson, 30, rasade 55 kilo med soppor och shakes. Första månaderna gick hon ned tre kilo i veckan.
- Det ger en peppning och gör en jättemotiverad att få resultat så snabbt. Nu har jag hållit vikten i åtta år, säger hon.

Veronica Johansson före.

Veronica Johansson nu.

Foto: Foto: Mikael Sjöberg

Veronica Johanssons viktproblem startade redan i barn­domen och förvärrades i samband ­­med första graviditeten.
- Som mest vägde jag 120 kilo och var jättesjuk. Jag hade hjärtsvikt, skyhögt blodtryck, lung­inflammation, vatten i lungorna och astma.
Veronica var så sjuk att det var farligt för henne att skaffa fler barn. Hon fick heller inte genomgå överviktskirurgi - hjärtat skulle inte klara narkosen. Läkaren skrev ut Xenical, som hon inte mådde bra av. Men en arbetskamrat tipsade henne om Cambridgemetoden. I början av viktminskningsperioden levde hon på soppor och shakes. Kilona rasade av. På tre månader gick hon ned 36 kilo.

Rädd att dö i förtid

- Det gick lätt eftersom jag var så oerhört motiverad. Jag var rädd att jag inte skulle få se min son växa upp.
I takt med att kilona försvann mådde Veronica allt bättre. I dag är hon friskförklarad och har blivit mamma till ytterligare två barn.
- Det som är störst för mig är att jag orkar leka med mina tre barn nu. Jag kan gå på Kolmården med dem en hel dag utan att bli andfådd och jag orkar åka pulka med dem.

"Jag mådde jättedåligt"

Andras fördömande blickar är hon också glad över att slippa.
- Jag mådde jättedåligt över att människor tittade på mig med äcklade blickar. I dag kan jag gå igenom tunnelbanespärrarna utan att fastna som jag gjorde förr eller äta en pizza utan att folk glor.

Veronica Johansson har fått skaffa en ny garderob i takt med att storleken krympt från 54 till 38. De säckiga mjukiskläderna har bytts ut mot tajtare plagg som leggings och skjorta.
- Jag bryr mig om mitt utseende mer i dag, det gjorde jag inte förr. Jag tar mig några minuter på morgonen för att fixa håret och sätta på mig mascara. Och jag mår bra av det!
Nu tävlar hon om titeln Slimmer of the year i London. Och det mest fantastiska är att hon hållit vikten i åtta år. Matchvikten är 65 men hon tillåter sig att gå upp några kilo ibland.
- Ingen mat är förbjuden, jag äter kakor, godis och glass. Men om jag märker att vikten är på väg upp tar jag en period med soppor och shakes igen. Det fungerar för mig!