Så här ser du om HAN är deprimerad:

Något som är ett vanligt tecken på depression hos män att det blir irriterade för minsta småsak och helt utan anledning får plötsliga aggressioner.

Foto: - -

Något som är ett vanligt tecken på depression hos män att det blir irriterade för minsta småsak och helt utan anledning får plötsliga aggressioner.

Andra har också läst

  Han kryper in i ett skal och sluter sig för omgivningen, pratar inte om att han är ledsen eller nedstämd.
   Glädje och intresse för sådant som tidigare engagerat till exempel en hobby försvinner.
    En ökad alkoholkonsumtion kan vara ett tecken. Såväl ett tilltagande vardagsdrickande som några glas för mycket på festen.
     Han talar kanske ofta om att han tappat koncentrationen eller att han fungerar dåligt i professionella sammanhang på jobbet eller i andra åtaganden i föreningslivet eller liknande.
      Arbetslusten och prestationsförmågan går ned både på jobbet och hemmaplan.
       Han blir lättirriterad för minsta småsak och far ut i plötsliga aggressioner utan anledning.
        Stresståligheten försvinner. Deprimerade män brukar ha låg toleranströskel för stress. Ångestdepression är en typ av depression som är vanlig hos män och som ofta utlöses av stress. Män som har depressionssjukdomar i släkten löper större risk än andra att drabbas. Då bör man tänka på att ändra sin livsstil så att man skyddas från stress som man inte kan påverka själv eller har kontroll över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här