Leif GW Persson som han såg ut innan viktnedgången.
1 av 2: Leif GW Persson som han såg ut innan viktnedgången. Foto: Robban Andersson
Så här såg Leif GW ut i september - fem kilo lättare.
2 av 2: Så här såg Leif GW ut i september - fem kilo lättare. Foto: Olle Sporrong

Så har Leif GW gått ner 5 kilo – med 5:2

Författaren Leif GW Persson, 68, ska operera höften och bör gå ned i vikt - och det ordentligt.

20 kilo, men helst 30, innan nyår.

- Jag har kört 5:2-metoden i ett par månader, men nu måste jag nog vända på steken och köra 2:5-metoden, säger han till Expressen.

Leif GW Persson är sliten. Han har förståndet i behåll, men går som en kratta. Det är höftlederna.

- Jag ska operera ena höften, den andra är nog också dålig. Det ska bli skönt att få det gjort, säger Persson, som försökt gå ned i vikt.

"Borde fasta 5 dagar"

- Jag gick först ned sju kilo, men nu är problemet att jag har gått upp två, trots att jag fortfarande kör med 5:2-metoden. Jag ligger alltså fem kilo minus, vilket är knappt mätbart på mig. Jag tror att enda lösningen i mitt fall är att göra tvärtom - äta i två dagar och fasta i fem.

- Men enklaste sättet att gå ned är att skaffa en motionscykel som du sitter och trampar på hela dagarna och så dricker du vatten. Håller du på så i en månad och överlever, så går det nog bra, säger Persson.

Vad kör du med för diet?

- En avokado, några tomater, lufttorkad skinka eller lax och i övrigt ingenting. Jag startar med en kopp kaffe vid ett och sedan äter jag de där 600 kalorierna som jag får äta, säger han.

I "Nyhetsmorgon" i TV4 på lördagsmorgonen fortsätter Leif GW sitt resonemang om dieten:

- Problemet är att det inte hjälper. Jag trodde att jag skulle se ut som Gunde Svan vid det här laget. Men det hjälper inte mig, jag ser likadan ut. Jag hade hoppats på snabbare resultat, säger han.

Blir du sur och irriterad de dagar du äter lite, frågar Jesper Börjesson i TV4 "Nyhetsmorgon"?

- Nja, jag träffar så sällan folk så det gör inget. Och så tänker jag på att jag kan befrielsekäka i morgon. Ser redan fram emot en ordentlig frukost i morgon.

SÅ GJORDE HAN

HÄR ÄR LEIF GW PERSSONS RECEPT FÖR VECKANS TVÅ FASTEDAGAR:
En kopp kaffe
En avokado
Några tomater
Lufttorkad skinka
Lax

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!