Maja Rosenberg FÖRE omstyling<br>Ålder: 40.<br>Gör: Reserådgivare.<br>Bor: Stockholm.<br>Familj: Man och tre barn.
1 av 12: Maja Rosenberg FÖRE omstyling<br>Ålder: 40.<br>Gör: Reserådgivare.<br>Bor: Stockholm.<br>Familj: Man och tre barn. Foto: Binge Eliasson
FÖRE.
2 av 12: FÖRE. Foto: Binge Eliasson
EFTER:<br>Maja, 40: "Jag är jätteglad över mitt nya hår och att bli så ompysslad"<br>Majas  hårt blekta slingor gjorde att hon såg grå ut. Därför fick håret en  enhetlig varmare ton som smälter bättre ihop med hennes hy.<br>Den långa, stumma och fyrkantiga looken drog ner ansiktsdragen varför håret klipptes flikigt med stödhår så att det orkar lyfta.
3 av 12: EFTER:<br>Maja, 40: "Jag är jätteglad över mitt nya hår och att bli så ompysslad"<br>Majas hårt blekta slingor gjorde att hon såg grå ut. Därför fick håret en enhetlig varmare ton som smälter bättre ihop med hennes hy.<br>Den långa, stumma och fyrkantiga looken drog ner ansiktsdragen varför håret klipptes flikigt med stödhår så att det orkar lyfta. Foto: Binge Eliasson
Susanne Fransson före omstyling<br>Ålder: 54.<br>Gör: Sjukskriven.<br>Bor: Solna.<br>Familj: Singel.
4 av 12: Susanne Fransson före omstyling<br>Ålder: 54.<br>Gör: Sjukskriven.<br>Bor: Solna.<br>Familj: Singel. Foto: Binge Eliasson
FÖRE.
5 av 12: FÖRE. Foto: Binge Eliasson
EFTER.<br>Susanne, 54: "Resultatet överträffar alla mina förväntningar"<br>Susanne var tidigare rödlätt och hade slingor i sitt gråa hår - det gjorde att hon såg äldre och färglös ut. Åren backades genom att håret färgades i en pigg röd nyans som lyfter fram hennes karaktär bättre.<br>Håret klipptes i en frisyr som tar fram hennes självfall. Den är tuff och sportig med en snedklippt lugg som gör helhetsintrycket mer intressant.
6 av 12: EFTER.<br>Susanne, 54: "Resultatet överträffar alla mina förväntningar"<br>Susanne var tidigare rödlätt och hade slingor i sitt gråa hår - det gjorde att hon såg äldre och färglös ut. Åren backades genom att håret färgades i en pigg röd nyans som lyfter fram hennes karaktär bättre.<br>Håret klipptes i en frisyr som tar fram hennes självfall. Den är tuff och sportig med en snedklippt lugg som gör helhetsintrycket mer intressant. Foto: Binge Eliasson
Josephine Edelskog under omstyling<br>Ålder: 38.<br>Gör: Sommelier och driver en champagnebar.<br>Bor: Nacka.<br>Familj: Son.
7 av 12: Josephine Edelskog under omstyling<br>Ålder: 38.<br>Gör: Sommelier och driver en champagnebar.<br>Bor: Nacka.<br>Familj: Son. Foto: Binge Eliasson
FÖRE:
8 av 12: FÖRE: Foto: Binge Eliasson
EFTER.<br>Josephine, 38: "Frisyren känns mjukare, mer naturlig och mer jag"<br>Josephines hår ljusades upp och klipptes kortare i en frisyr med volym och glamourös attityd.<br>Eftersom Josephine är så smal dras ansiktsdragen ner med de hängande hårlängderna intill ansiktet. Uppklippningen ger looken ett lyft och en mer livfull yngre attityd.
9 av 12: EFTER.<br>Josephine, 38: "Frisyren känns mjukare, mer naturlig och mer jag"<br>Josephines hår ljusades upp och klipptes kortare i en frisyr med volym och glamourös attityd.<br>Eftersom Josephine är så smal dras ansiktsdragen ner med de hängande hårlängderna intill ansiktet. Uppklippningen ger looken ett lyft och en mer livfull yngre attityd. Foto: Binge Eliasson
Sara Tabib under omstyling<br>Ålder: 43.<br>Gör: Konstvetare.<br>Bor: Stockholm.<br>Familj: Man och vuxen son.
10 av 12: Sara Tabib under omstyling<br>Ålder: 43.<br>Gör: Konstvetare.<br>Bor: Stockholm.<br>Familj: Man och vuxen son. Foto: Binge Eliasson
FÖRE.
11 av 12: FÖRE. Foto: Binge Eliasson
EFTER.<br>Sara, 43: "Min nya hårfärg känns så bra och jag älskar klippningen"<br>Viktigaste föryngringsknepet var att ge Saras hår mycket glans och lyster. Med åren urholkas hårstråna och blir frissiga och matta.<br>Den flikiga inramningen runt ansiktet var en annan viktig detalj, liksom färgen som tonade ner det slingade intrycket och den gråa hårbotten.
12 av 12: EFTER.<br>Sara, 43: "Min nya hårfärg känns så bra och jag älskar klippningen"<br>Viktigaste föryngringsknepet var att ge Saras hår mycket glans och lyster. Med åren urholkas hårstråna och blir frissiga och matta.<br>Den flikiga inramningen runt ansiktet var en annan viktig detalj, liksom färgen som tonade ner det slingade intrycket och den gråa hårbotten. Foto: Binge Eliasson

Så här blir du fem år yngre på bara en dag

Visst kan du se fem år yngre ut - på bara en dag.

Vi gav fyra läsarmodeller en helt ny look med några enkla frisyrknep.

Se bildspecial ovan.

Så här gick det till när Susanne, 54, fick nytt utseende: "Resultatet överträffar alla mina förväntningar"

Hårbotten fick en mörkare nyans som ger frisyren mer djup och längderna slingades i tre olika varmröda nyanser för ett mer livfullt hår.

Klipp och styling

Håret klipptes i etapper efter fallriktningen så att självfallet kom fram. Den asymmetriska formen - med en tyngre markerad lugg på ena sidan - ger Susanne mer attityd, och är dessutom lättskött.

Det handdukstorkade håret sprayades med en värmeskyddande primer som också ger mer glans. För att få fram en tydligare struktur applicerades en salt-vattenspray, beach spray, över hela håret. Därefter kammades frisyren fram med fingrarna, längderna kramades upp och håret fick självtorka. Den slutgiltiga finishen skapades med ett volymgivande torrschampo, Dryclean, som sprayades i hårbotten på 5 till 10 centimeters avstånd, på hjässans sidor och på bakhuvudet. Torrschampot gnuggades in i hårbotten så att inga rester syntes, därefter tvinnades topparnas attityd fram med lite arganolja, Young again.

Smink

En lätt makeup i varma nyanser ger en mjukare look. En utjämnande foundation och bronzer i varma nyanser dämpar de rosa tonerna, ögonbrynen markerades med en varmbeige brynpenna och en lite skimrande ögonmakeup öppnade upp ögonen.

Hårprodukter:

Primer, 179 kronor/200 ml, Lernberg Stafsing.

Beach spray, 179 kronor/200 ml, Lernberg Stafsing.

Dryclean, 169 kronor/300 ml, Lernberg Stafsing.

Arganolja, Young again, 245 kronor/100 ml, Kevin Murphy.

 

Så här gick det för Sara, 43: "Min nya hårfärg känns så bra och jag älskar klippningen"

Färg:

En hårfärg i djupt brunröda nyanser smälter bra ihop med Saras olivfärgade hy. Hårbotten färgades i en varm mörkbrun ton och längderna fick flera olika mörkbryna nyanser för ett mer livfullt hår.

Klipp och styling

Håret klipptes i en konformad frisyr med ett kortare hår intill ansiktet som formades fram efter hennes kindben och en lugg som utgår från hjässans krona.

Några droppar arganolja, Young again, applicerades i det handdukstorkade hårets längder för glans. Sedan sprayades håret med ett värmeskydd, Heat styling, innan det fönades glansigt med hjälp av en stor svinhårsborste. Slutligen plattångades hårlängd för hårlängd för att ytterligare förstärka glansen. En lätt hårspray fixerade frisyren.

Smink

En ögonmakeup i gröna metallic-nyanser ger en cool kaxig look. Det gröna inslaget i hennes brunmelerade ögon förstärks, huden jämnas ut med en fukt-givande tonad crème, kinderna får glöd med en bronzer, ögonbrynen borstas och ett korallfärgat gloss ger lyster åt läpparna.

Hårprodukter:

Arganolja, Young again, 245 kronor/ 100 ml, Kevin Murphy.

Heat styling, 295 kronor/150 ml, Redken.

Hårspray, 169 kronor/300 ml, Lernberger Stafsing.

 

Så här fick Maja, 40, sin nya look: "Jag är jätteglad över mitt nya hår och att bli så ompysslad"

Färg

Håret slingades i tre guldvarma nyanser som accentuerade hennes blå ögon.

Klipp och styling

För att få upp volymen upptill klipptes lite av underhåret vid hjässans sidor kortkort: Det korta håret fungerar som ett slags stödhår till hårlängderna. På så sätt får frisyren mera bredd vilket gör att den inte blir så toppig utan mer Jennifer Aniston-inspirerad.

En volymgivande sprej sprayades i det handduks-torkade håret och i topparna applicerades lite glansgivande arganolja, som först gnuggats mellan handflatorna.

Därefter skyddades håret med värmespray innan det fönades omsorgsfullt, passé för passé med en rundborste för volym och glans. Lite fibervax i längderna gav håret struktur.

Smink

En lätt makeup förstärker hennes naturliga look. En concealer döljer skavanker innan ett mineralpuder jämnar ut hudtonen. Ett mineralrouge gav kinderna en naturlig rosighet, ögonbrynen ansades, även längden klipptes, och ögonen fick en makeup i naturliga nyanser. Läpparna målades med ett transparent gloss.

Hårprodukter:

Anti gravity volumizer, 245 kronor/150 ml, Kevin Murphy.

Arganolja, 249 kronor/118 ml, Argan secret.

Heat styling, 295 kronor/150 ml, Redken.

Night Rider, 249 kronor/110 g, Kevin Murphy.

 

Så här fick Josephine, 38, sin nya look: "Frisyren känns mjukare, mer naturlig och mer jag"

Den mörka hårbotten lättades upp och fick en mer sandfärgad nyans, längderna slingades i tre olika kalla och varma ljusa nyanser.

Klipp och styling

Hårets längder klipptes i en jämnare form, sedan klipptes bakhuvudets hår upp lite för att ge frisyren volym och en lite busigare form.

Det handdukstorkade håret preparerades med volymgivande styling, Anti gravity, som lyfter upp hårrötterna, samt en pasta, Hair resort, som ger håret textur och en mer hållbar frisyr. Därefter sprayades det lätt med en värmeskyddande sprej, Heat styling, innan det fönades med hjälp av en stor rundborste.

När håret är fönat förstärks volymen genom ett torrschampo, Dryclean, som sprayades på cirka 5 till 10 centimeters avstånd. Det gnuggades sedan in i hårbotten med hjälp av fingrarna. Slutligen tvinnas längderna med lite strukturpasta, Night rider, som först gnuggats in i handflatorna.

Smink

Josephines sofistikerade look accentueras med en utjämnande foundation, en sotad ögonmakeup i bordeauxnyanser och lösögonfransar som sätts fast en och en.

Hårprodukter:

Anti gravity volumizer, 245 kronor/150 ml, Kevin Murphy.

Hair resort 245 kronor/110 ml från Kevin Murphy.

Heat styling, 295 kronor/150 ml, Redken.

Dryclean, 169 kronor/300 ml, Lernberg Stafsing.

Night Rider, 249 kronor/110 g, Kevin Murphy.

 

Rekvisita: Samtliga smycken från Icon, www.icondesignliving.se, läsglasögon från Thorberg, thorbergdesign.se, stickad tröja från Stella Nova, www.stella-nova.dk.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!