ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Så går penisförstoringen till

Jan Jernbeck är plastikkirurg.

Jan Jernbeck är plastikkirurg.

1/1

Foto: Jan Düsing

Så går penisförstoringen till

Allt fler svenska män gör skönhetsingrepp.
Nu lanseras en ny svensk injektionsmetod för att förstora penis som ska locka fler män till plastikkirurgen.
Ingreppet kan göras på lunchrasten.
- Det är både enkelt och säkert, säger plastikkirurgen Jan Jernbeck.
För sex-sju år sen gjordes de första bröstförstoringarna med gelén macrolane som tagits fram av Uppsalaföretaget Q-med. Nu är det männens tur. Gelén har börjat användas vid penisförstoringar.
Expressen var med när två svenska män, Ove och Lars, genomgick ingrepp.
Ove gör en injektionsbehandlingen för att få tjockare penis. Bara lokalbedövning används, så Ove är vaken hela tiden. Jan Jernbeck sprutar in gelén under huden på penisskaftet.  
– För männen är ofta måttet viktigt. För mig är det viktigare att slutresultatet blir estetiskt. Man kan inte ha ett väldigt tjockt penisskaft och ett litet ollon, säger Jan Jernbeck. 
Traditionellt har kroppseget fett eller hud använts vid penisförstoringar. Att använda fett ger permanent resultat men ökad risk för ojämnheter. Macrolane består av det kroppsegna ämnet hyaluronsyra och försvinner med tiden.
– Därför kan man behöva fylla på efter ett år eller så. Eller så kanske man bestämmer sig för en permanent operation, eller att inte göra något mer alls, säger Jan Jernbeck.

Är nöjd

När injektionerna är klara får Ove titta på resultatet direkt och han förklarar sig nöjd. 
Lars genomgår en större operation då penis både ska bli längre och tjockare. Han sover under ingreppet. Först lägger Jan ett W-format snitt ovanför penis. Sedan lossar han de övre delarna av ligamenten som fäster den inre delen av penis mot blygdbenet. Då förskjuts den tidigare dolda delen framåt och penis blir längre.
– Det här är en operation i ett känsligt område och det är viktigt att inte skada blodflöde, nerver eller sädesledare, säger Jan Jernbeck.
Efteråt injiceras macrolane för att göra penis tjockare. 


Normal storlek

De flesta män som förstorar penis har som Ove och Lars normal penisstorlek.
– Men i ärlighetens namn ligger männen ofta i den nedre delen av normalskalan. Vi hjälper män att bli av med komplex, vi skapar inte komplex, säger Jan Jernbeck.
Psykiatern Ola Raphael ser inget fel med att män gör skönhetsingrepp för att få större penis.
– Man lever bara en gång och jag har träffat män som trivts bättre med sig själva efteråt.
Däremot är det viktigt att en psykiater alltid bedömer tveksamma fall.
– Det är exempelvis inte bra att göra ett sådant ingrepp i samband med en livskris, som en skilsmässa, säger Ola Raphael.

Relaterat