Så får du snygga fasta lår - på 4 minuter

Gropar i låren och ridbyxlår är knappast något man drömmer om att visa upp.
Nej, hellre ett par välsvarvade spiror som klär i kjol och högklackat, tack!
Och ingenting är omöjligt!
Snyggare, fastare lår fixar du snabbt själv hemma i vardagsrummet med hjälp av egos tre smarta och enkla övningar. Som ett extra plus blir också rumpan fastare. Allt du behöver är fyra minuter och lite vilja.

Utfall

Gör så här: Stå med fötterna parallella. Ta ett stort kliv framåt med ett ben och sänk ner kroppen så att knä- och höftled får nittio graders vinkel. Gå upp och kliv tillbaka. Upprepa övningen från början med motsatt ben. Gör 10-15 repetitioner 3 gånger på varje ben.

Tränar: Lår och rumpa.

Knäböj

Gör så här: Ta på dig en tröja med glatt yta. Ställ dig med ryggen mot en dörr och fötterna höftbrett isär en bit framför kroppen.  Sänk dig nu ner till "sittande" ställning genom att halka med ryggen mot dörren. Gå så djupt ner att höft- och knäled får nittio graders vinkel. Håll ryggen rak, magen lätt spänd och sätt ihop händerna framför kroppen för att hålla balansen.  Gå upp till startposition och upprepa. Gör 10-15 repetitioner 3 gånger.

Tränar: Lår och rumpa.

Brygga

Gör så här: Ligg på rygg på golvet med böjda ben och hela fötterna i golvet. Håll armarna längs kroppen. Lyft och sträck ut det ena benet i höjd med motsatt lår. Håll vristen sträckt och lyft nu upp hela rumpan från golvet. Håll magen spänd och ryggen rak. Pressa höften upp mot taket så att du känner hur det spänner i lår och rumpa. Gå tillbaka och växla ben. Gör 10-15 repetitioner 3 gånger på varje ben.

Tränar: Lår och rumpa.

Träningen ger:

Starkare lår- och rumpmuskler

Fastare lår- och rumpmuskler

Bättre balans

Ökad rörlighet

Bättre kroppskännedom

Aktuellt just nu